Izgradnja ‘termalne rivijere’ potakla bi razvoj lokalnog turizma i sporta

Autor: Darko Bičak , 28. siječanj 2021. u 22:00

Ne žele propustiti priliku pa u sklopu Termi Bjelovar žele i otvorene i zatvorene bazene, te za rekreaciju i vodeni park.

Kako se za koji mjesec održavaju lokalni izbori u Hrvatskoj, u narednom razdoblju će biti najavljivani mnogi projekti u hrvatskim gradovima i općinama. Hoće li jedan od uspješnih biti i Terme Bjelovar moglo bi se saznati ubrzo.

Naime, kako je ovih dana potvrdio gradonačelnik Dario Hrebak, gradnja bjelovarskih toplica u zoni Veliko Korenovo sve je bliže realizaciji.

Pojasnio je da je projekt vrijedan četvrt milijarde kuna s PDV- om, u što su ubrojeni i dosadašnji troškovi – kupnja zemljišta, gradnja geotermalne bušotine, oprema, projekti, konzalting.

Radi se o, ističu u Bjelovaru, zatvorenim i otvorenim bazenima, tj. olimpijskom, bazenima za rekreaciju i vodenom parku. Sve se oslanja na geotermalni izvor s postojanim protokom vode od 10 l/s i temperaturom od 30° C.

Hrebak

Na pomalo megalomanski projekt i olimpijskog zatvorenog bazena odlučili smo se nakon razgovora s nacionalnim sportskim udrugama u Zagrebu.

Očekuju da će im razvoj termalne rivijere predstavljati induciranje novih sadržaja koji će potaknuti razvoj i druge turističke infrastrukture te razvoj turizma.

Hrebak je pojasnio da su se za “pomalo megalomanski” projekt i olimpijskog zatvorenog bazena odlučili nakon razgovora s nacionalnim sportskim udrugama u Zagrebu gdje je zaključeno da je ovo jedinstvena prilika da se sport u Bjelovaru digne na višu razinu.

“Održao sam sastanak s čelnim ljudima plivačkog i vaterpolo saveza gdje je zaključeno da bi bila prava šteta da sada ne iskoristimo priliku i preskočimo izgradnju olimpijskog bazena.

S obzirom na to da će se u 2021. napraviti Nacionalni program oporavka i otpornosti na koronakrizu u sklopu kojeg će sve županije, gradovi i općine u Hrvatskoj biti uvršteni u katalog sa svim projektima u visokoj fazi gotovosti, mislim da tako možemo doći do dodatnih financijskih sredstava”, kazao je gradonačelnik Hrebak.

Bjelovar je imao zatvoreni bazen za plivanje do 2019. u sklopu Doma umirovljenika, ali je zbog prevelikih troškova održavanja zatvoren. Kupalište na otvorenom je, pak, 2018. preuređeno i odonda svakog ljeta privlači tisuće gostiju.

Komentirajte prvi

New Report

Close