Izdvojiti i brendirati programe zdravstvenog turizma

Autor: Marta Duić , 12. studeni 2019. u 21:59
U Iloku održan i panel o wellnessu i wellbeingu

Sveti Martin na Muri pobjednik nacionalnog izbora za europsku destinaciju izvrsnosti za wellness.

Sveti Martin na Muri pobjednik je nacionalnog izbora za Europsku destinaciju izvrsnosti Eden na temu wellness i well-being održanom u utorak u Iloku. U pitanju je već treća nagrada Eden koja ide u Međimurje, a ostali finalisti bili su Krapinske, Tuheljske i Stubičke toplice te Daruvar.

“Lokalnu zajednicu maksimalno uključujemo u ponudu, naše terme opskrbljuje 30-ak lokalnih OPG-ova. Ovim priznanjem se uključujemo u veliku europsku obitelj od koje ćemo naučiti nešto novo što će nam pomoći da postignemo cilj i budemo destinacija visoke kvalitete i održivosti”, kaže Rudi Grula, voditelj ureda TZ Međimurske županije. Održan je panel Wellness i well-being turizam – pratimo li trendove. “Razlika između tih pojmova je sve manja, oni su isprepleteni. Ponuda raste, destinacije ulažu sve više i Hrvatska u tome itekako prati trendove”, kaže Izabela Vrtar, glavna urednica magazina Sensa. Ivana Kolar, vlasnica tvrtke Julius Rose napominje da imamo kapacitete za razvoj, od kadrova, znanja do prirodnih resursa. “Na kontinentu je razvoj veći, ali pitanje je kako ćemo razvoj usmjeriti u budućnosti. Nedostaje nam jedinstvenih programa koji će se isticati u ponudi”, smatra Kolar.

Marcel Medak, direktor Bizovačkih toplica tvrdi kako je naša konkurentska prednost medicinska usluga koja je na visokoj razini, no potreban je snažan iskorak kako bi zdravstveni turizam unutar cjelogodišnjeg cvao. Na to se nadovezao Manuel Magdić, voditelj klastera zdravstvenog turizma Pannonian Health koji smatra da je potrebno dodatno brendirati destinacije i ponudu, unatoč tome što bilježe značajan porast noćenja i dolazaka. “Zdravstveni turizam je jedan od ključnih proizvoda za razvoj cjelogodišnjeg turizma, četiri milijuna kuna smo izdvojili za to. Autentičnost je ključna i u toj ponudi, a kvalitetu koju imamo trebamo nadograđivati”, poručuje Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav TZ-a i razvoj proizvoda u HTZ-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close