Izdan nalog za uhićenje Petra Pripuza, u tijeku je pretres kuće poznatog poduzetnika i suvlasnika CIOS-a

Autor: Poslovni.hr , 31. svibanj 2017. u 11:32
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK-a) od ranog jutra, uz odgovarajuće naloge suca istrage županijskog suda, provode pretrese u kući suvlasnika CIOS-a Petra Pripuza, te još nekolicine odgovornih osoba te tvrtke i tvrtki koje su s njom poslovale.

Od ranog jutra u Zagrebu su u tijeku pretresi u kući Petra Pripuza, poznatog poduzetnika i suvlasnika CIOS-a. Kako piše 24 sata, sudac istrage Županijskog suda izdao je nalog za pretrese kuće, ali i uhićenje Pripuza, te još nekolicine odgovornih osoba te tvrtke i tvrtki koje su s njom poslovale.

Kako je potvrdio Pripuzov odvjetnik Anto Nobilo, policija istražuje određene porezne predmete kako bi se rasvijetlile moguće nepravilnosti u poslovanju CIOS-a i s njim povezanih tvrtki. Nobilo je potvrdio i da je izdan nalog za uhićenje njegovog klijenta, no on nije uhićen, jer se nalazi na bolničkom liječenju, budući da je nedavno bio na operaciji srca.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nakon zatvaranja podsusedske cementare u nju se nelegalno useljava više firmi. Pa tako i CIOS ili kak se tad zvalo. Počinju u cementari demontirati postrojenja i to prodavati (naravno nelegalno). Uskoro tamo niće pogon za preradu metalnog otpada opet naravno nelegalno. Sklapaju se ugovori za reciklažu željezničkih vagona i lokomotiva koji se otpisuju iz HŽ-a da bi kad dođu do podsuseda najednom opet postali upotrebljivi i kao takvi se preprodavaju drugima (BiH pretežno). Dakle HŽ plati da ovi izrežu lokomotivu a ovi ju ispravnu prodaju drugom…
Nakon toga grad zahtjeva da se isele iz Cementare gdje su bili nelegalno i gdje se uredno spaljivalo isto šta je jučer gorilo. Uvjet da se isele je bio da im se da drugo zemljište koje i dobivaju i sad legalno posjeduju pogon u Jankomiru. Mislim da im je i grad platio preseljenje iz nelegalno zauzete cementare ….

New Report

Close