Izbio požar u napuštenoj hali HŽ-a, unutra je bila i lokomotiva

Autor: Poslovni.hr , 15. travanj 2024. u 09:28
foto: JVP Osijek

Na terenu je bilo više od 20 vatrogasaca sa 6 vozila.

Požar u Trpimirovoj ulici u Osijeku izbio je noćas oko 3.30. Zapalila se velika napuštena hala HŽ-a u kojoj se nalazila remontirana lokomotiva.

U ponedjeljak u 3.38 vatrogasci JVP-a Osijek su od dežurnog djelatnika HŽ-a zaprimili dojavu o požaru u velikoj napuštenoj hali HŽ-a za remont lokomotiva.

Naime, požar je izbio u hali veličine 25×16 metara, a krov se nalazi na visini od 8 metara, piše 24sata.

“Bilo je teže pronaći put i doći do hale, kad se ekipa uspjela probiti vidjeli su da je cijelo krovište u plamenu. Na metalnoj konstrukciji su postavljene cementno-azbestne ploče, a ispod se nalaze drvene grede. Kretanje je bilo izuzetno opasno jer je unutra mrak te se nalaze dva duboka kanala za remont lokomotiva pa je postojala opasnost od pada. Također, postojala je opasnost i od pada gorućih dijelova krovišta”, kazao je zapovjednik JVP-a Osijek.

U jednom dijelu objekta nalazila se obnovljena, restaurirana lokomotiva, u koju je novce uložio i grad Osijek, te je ona potpuno oštećena u požaru.

Požar su gasili vatrogasci JVP-a Osijek te sva tri DVD-a iz grada. Na terenu je bilo više od 20 vatrogasaca sa 6 vozila. Požar je ugašen oko 5 sati, a trenutno još traje dogašivanje.

Uzrok požara za sad još nije utvrđen, policija će po završetku gašenja provesti očevid.

Komentirajte prvi

New Report

Close