Organizacija posla od kuće
Saloni doma

‘Izađimo iz ove krize humaniji i odgovorniji, ali i njegovane kose, kože i noktiju’

Webinari su za jačanje znanja te će omogućiti da frizeri ostanu u vezi sa strukom i kad nisu u prilici raditi u salonima.

Marta Duić
22. travanj 2020. u 22:00
Keune Akademija razrađena kao prikazivanje najboljih praksi i tehnika tretiranja kose, a webinari su interaktivni i dosad ih je pohađalo više stotina sudionika

Aktualna kriza zatvorila je kozmetičke i frizerske salone što je mnoge nagnalo da promijene način rada i poslovanje i ulažu vrijeme u edukaciju. Kako su promijenili poslovanje, kako su klijentima u ovim izazovim vremenima približili svoje usluge te kako i dalje pomažu partnerima saznali smo od zagrebačkih Ruža salona i Keune Akademije.

Keune Haircosmetics, globalna beauty kompanija uključila se u lokalnu inicijativu pomaganja partnerima nudeći im jedinstvene edukacije. Naime, kroz svoju Keune Akademiju razvili su cijeli niz webinara i alata, kojima će nastojati pomoći salonima u daljnjem razvoju i iskorištavanju raspoloživog vremena.

Kako kažu iz Keune Haircosmeticsa, webinari su namijenjeni jačanju znanja te će omogućiti da njihovi partneri ostanu u vezi sa strukom u periodu kada nisu u prilici raditi u svojim salonima. U ponudi je osam različitih webinara, svaki u različitom periodu, odnosno danu održavanja.

Prvi održani seminar bio je Fundamental Color Lab, nakon kojeg slijedi Fundamental Semi Color, Fundamental Tinta Color, Fundamental Care, Challenging Ultimate Blond I i II, a završava s Inspiring Color Chameleon i Inspiring Keune You.

U prvom tjednu polaznici webinara naučili su kako stvoriti bazu za rad s Keune bojama, eksperimentirati s bojama, proizvodima i suvremenim tehnikama bojanja, stvaranje lijepih blond nijansi i korekcija boja pomoću njihove posebne linije. Također, dobili su znanje o Color Chameleon bojama savršenim tehnikama posvjetljivanja i kreiranju savršene podloge, kao i o Fade tehnici bojanja te još mnogo toga.

Iz Keune Akademije pohvalili su se kako je prvi tjedan bilo 240 prijava, za idući još čak 300, sve zajedno 540. U prvom su tjednu održavana četiri webinara dnevno s po 15 polaznika i svi su se popunili.

4

webinara dnevno s po 15 polaznika održana su u prvom su tjednu i svi su se popunili

“Tijekom karijere stilist za kosu nikada ne prestaje učiti i rasti, bez obzira na njegovu stručnost. To je ono što smo imali na umu kada smo sastavili naše edukacijske programe. Mi ne nudimo samo edukacijsko obrazovanje već osnažujemo ljude da budu najbolja verzija sebe. Vaše najbolje izdanje. To je ono što želimo za naše edukatore, freelancere, stiliste – svakoga tko radi s nama”, pojasnili su iz Keune Akademije. Najavili su i nove webinare jer smatraju kako je ovo odličan način da podržavaju svoje partnerske salone i podijele s njima vrijedna znanja i edukacije.

Jako dobre reakcije

“Frizeri jako dobro reagiraju, sviđa im se što im je omogućen doticaj sa strukom u ovim vremenima. Jedan webinar traje sat i pol, dosta je interaktivno, složeni su tako da imaju zadatke, kasnije svi zajedno provjeravaju rezultate”, poručuju iz ove zagrebačke organizacije.

S obzirom na situaciju i Ruža saloni iz Zagreba reorganizirali su poslovanje sve do stabilizacije situacije i novih uputa nacionalnog stožera civilne zaštite, o uvjetima i mogućnostima ponovnog pokretanja djelatnosti. Kako kažu, ova teška situacija pokazala im je neke nove smjerove poslovanja, a budući da su u poslovanju i inače usmjereni na kreativnost nove ideje brzo su realizirali.

Ruža saloni uveli su tako on line i video konzultacije #RuzaHaironline i uslugu beskontaktne dostave #RužaDelivery. Osmislili su i Ruža home hair& nail lab za njegu kose i noktiju, dostupan putem njihove
dostave.

Kako kažu, kreirale su ga kako bi u ovo izazovno vrijeme bile na usluzi klijentima i omogućile profesionalnu ekspertizu i savjete te posebno osmišljene usluge u sigurnosti i ugodi doma.

Svakim radnim danom od 10 do 18 sati te subotom od 10 do 13 sati Ružini eksperti dostupni su za online i video konzultacije kako bi u što većoj mjeri pomogli u brizi i njezi kose, noktiju, ruku i stopala kod kuće.

Dosad samo za profesionalce

Nakon konzultacija, profesionalna boja miješana po mjeri specijalno za svakog klijenta, uz upute za ispravno nanošenje, sigurno stiže na kućni prag.

Isto je i sa spa uslugama, nakon konzultacija i individualne preporuke profesionalni Hair SPA tretmani i proizvodi jačeg i koncentriranijeg djelovanja, inače dostupni jedino za profesionalnu uporabu u salonu, stižu na kućni prag. Njihove profesionalne Ruža Signature Hair Spa rituale poput Kerastase Fusio Scrub, Keratase Fusio Dose, Kerastase Genesis, Ruža Fibroplastika te Ruža Color Gloss, ili pak Aveda Detox, Aveda Fill Me In, Aveda Nutriplenish te Aveda Kheraorganic redizajnirali su i učinili dostupnim za provođenje kod kuće.

Nail & Hand/Feet Spa kitovi za ruke i stopala također možete naručiti na vašu kućnu adresu. Kako ističu iz Ruža salona, pravo je vrijeme da se posvetite njezi kože ruku i stopala te noktiju jer je ispucana i isušena zbog uporabe dezinfekcijskih sredstava, a oni su ih učinili lako dostupnima.

Kure Bazaar Manicure i Pedicure Spa kitovi praktično se nanose jer se intenzivna spa maska koja sadrži esencijalna ulja, organski ječam i avokado nalazi u vrlo praktičnim rukavicama ili ‘stopalicama’ za aplikaciju. Ističu i kako Kure Bazaar prirodni lakovi za nokte koji dolaze u više od 85 nijansi imaju u sebi i njegujuća svojstva za nokte i najprirodniji su lakovi na tržištu.

“Unesimo zajedno pozitivu u svakodnevicu i posvetite se sami sebi, izađimo iz ove situacije humaniji, mudriji, odgovorniji, ali i savršene kose, kože i noktiju”, poručili su iz Ruža salona.

New Report

Close