Izabran novi šef Hrvatske udruge poslodavaca

Autor: Marija Brnić , 26. kolovoz 2020. u 15:12
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Marin Pucar iz Podravke izabran je za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca. U prvom krugu Pucar je dobio 31, Furjan 22, a Radić 9 glasova, dok je u drugom krugu za Pucara glasalo 33, a Furjana 29 članova.

Marin Pucar novi je predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca. Na upravo završenim izborima, kako saznaje Poslovni dnevnik, Pucar je dobio najviše glasova Vijeća članova. Osim Pucara, predjednika Uprave Podravke, natjecali su se još Mihael Furjan, predsjednik Uprave Plive, te osnivač i predsjednik uprave Prima grupe Renato Radić. U prvom krugu Pucar je dobio 31, Furjan 22, a Radić 9 glasova, dok je u drugom krugu za Pucara glasalo 33, a Furjana 29 članova.

Novi predsjednik HUP će voditi iduće tri godine.

Pucar je svoj put započeo u Gavriloviću, no većinu karijere proveo je u Podravci, u kojoj je, nakon kratkog prelaska u Zvečevo, vratio kao čelni čovjek prije tri godine.

Za kandidaturu se, istaknuo je u svom programu, odlučio vođen idejom zajedništva, kolegijalnosti i transparentnosti u radu HUP-a, u trenutku njegove najveće krize, a svoje mandatno razdoblje na poziciji predsjednika vidi kroz tri operativna razdoblja – transformacije i modernizacije HUP-a, potom brzog razvoja novim modelima rada i upravljanja, te na kraju snažne interakcije s partnerima u Hrvatskoj i EU.

Njegov izbor protekao je uz kritike da dolazi iz tvrtke u kojoj je država važan dioničar i u pravilu postavlja menadžment, što Pucar odbacuje, držeći se dobrim reprezentom gospodarstva u pregovorima s ostalim socijalnim partnerima.

Komentirajte prvi

New Report

Close