Iz Šibenika za Norvešku prvi brod za ribarstvo i radni servis

Autor: Darko Bičak , 09. srpanj 2020. u 13:59
Multifunkcijski aluminijski brod

Brod s posadom od tri do šest članova je i za tegljenje pa ima sustav za prevenciju i zaštitu mora od zagađenja naftom, …

Šibensko Iskra brodogradilište isporučilo je ovog tjedna naručitelju u Norveškoj novi višenamjenski brod koji se može koristiti kao ribarski ili radni servisni brod u marikulturi.

U Šibeniku ističu da je riječ o aluminijskom jednotrupnom brodu dugom 15 i širokom 7,5 metara, specifičnog izgleda za potrebe norveških ribara i uzgajališta morskih organizama.

Roko Vuletić, direktor u Iskri, ističe da je to u odnosu na ono što je dosad gradila Iskra, potpuno novi tip broda, a uz zavidna plovna i radna svojstva, odlikuje ga multifunkcionalnost.

“Naš se proizvodni program širi te postajemo konkurentniji i dokazujemo se kao uspješno i kvalitetno brodogradilište koje je u stanju pratiti globalni napredak tehnologije.

Sad u programu imamo šest različitih modela ribarskih, radnih i višenamjenskih brodova među kojima su i na elektro odnosno hibridni pogon. Jačamo i poziciju na međunarodnom tržištu kao brodogradilište za gradnju brodova od aluminija”, kaže Vuletić.

Brod s posadom od tri do šest članova je i za tegljenje pa ima sustav za prevenciju i zaštitu mora od zagađenja naftom, sustav za daljinsko upravljanje u pomorstvu (ROV), kamere, dizalice… U Iskri ističu da u knjizi narudžbi imaju još 10 ovakvih složenih projekata za naredni period.

Komentirajte prvi

New Report

Close