Iz prodaje povučen proizvod iz dm-a: I bez računa osigurana zamjena ili povrat novca

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. travanj 2023. u 16:41
FOTO: Marko Lukunic/Pixsell

Državni inspektorat Republike Hrvatske opozvao je dmBio bademe začinjene japanskim tamari umakom od soje zbog povećane količine cijanovodične kiseline, izvijestila je u petak Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu. 

Iz prodaje su povučeni bademi u pakiranju od 50g, broj šarže 0722121202, s oznakom najbolje upotrijebiti do 15. prosinca ove godine i broj šarže 0722112901, najbolje upotrijebiti do 1. prosinca ove godine.

Proizvođač je austrijski Landgarten GmbH & Co. KG, Bruck/Leitha za njemački Dirk Rossmann Gmb, Burgwedel, a na hrvatsko tržište ga stavlja dm-drogerie markt d.o.o. iz Zagreba.

Na stranicama dm-a stoji da je taj proizvod povučen iz predostrožnosti jer se ne može isključiti da pojedina pakiranja proizvoda navedenih brojeva šarže i rokova trajanja sadrže povećani udio gorkih badema.

Iz te tvrtke poručuju kupcima da provjere jesu li kupili taj proizvod, a ako jesu – da ih ne konzumiraju već vrate u prodavaonicu dm-a, otvoren ili neotvoren i bez predočenja računa, te će im biti osigurana zamjena proizvoda ili povrat novca.

Unosom gorkih badema u organizam se prilikom probave ispušta kiselina koja može izazvati pojave poput glavobolje, mučnine i povraćanja, takvi simptomi pojavili bi se nedugo nakon konzumacije, a u tom slučaju, potrebno se obratiti liječniku, dodaje se.

Komentirajte prvi

New Report

Close