Iz Ministarstva graditeljstva potvrdili: Prije ljeta počinje gradnja novih 127 POS-ovih stanova

Autor: Poslovni.hr , 14. siječanj 2020. u 13:32
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Maksimalna cijena kvadrata POS-ovih stanova iznosit će 1.319,64 eura.

Da će se novi POS stanovi graditi na Biocima jučer su kazali u šibenskoj gradskoj upravi, a danas su tu informaciju potvrdili i u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja iako Šibenik nisu uvrstili na nedavno objavljen popis gradova u kojima je ove godine predviđena gradnja stanova iz programa poticane stanogradnje, piše ŠibenikIn

– Ispravna je informacija koju ste dobili od Grada Šibenika, a vezano uz realizaciju Programa POS-a u gradu Šibeniku, na lokaciji Bioci. Naime, APN je objavio javni poziv za realizaciju članka 17. a Zakona. Sukladno tom pozivu, a nakon pregleda i ocjene ponude, APN je dana 16. prosinca 2019. godine sklopio Ugovor o kupoprodaji zemljišta i projektne dokumentacije čime je APN postao vlasnikom zemljišta u gradu Šibeniku, na kojem je predviđena gradnja 127 stanova – kažu iz Ministarstva graditeljstva. 

Daljnja realizacija Programa POS-a u Gradu Šibeniku ide prema planiranoj dinamici, a sam početak izgradnje planiran je do ljeta ove godine.

– S obzirom da se radi o različitim fazama pripreme i realizacije gradnje stanova POS-a, u članku kojeg smo objavili na svojim mrežnim stranicama a na koji ste se referirali, navedene su samo neke od budućih lokacija gradnje stanova POS-a. Ponosno ističemo kako je do sada izgrađeno više od 8200 takvih stanova, a kontinuirano pripremamo izgradnju novih stanova, ovisno o potrebama gradova i općina, s čijim smo predstavnicima u stalnoj komunikaciji – napominju iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. 

Maksimalna cijena kvadrata POS-ovih stanova iznosit će 1.319,64 eura.

Što se tiče lista prvenstva, u Šibeniku će se koristiti ona postojeća lista budući da se za POS-ove stanove u prvom krugu prijavilo preko 540 obitelji, a ugovor s APN-om sklopilo je njih 148 koji su u lipnju 2018. godine uselili u nove stanove na Šubićevcu.

Pravo na kupnju stana iz Programa POS-a imaju svi Hrvati, dok prvenstvo imaju zaštićeni podstanari koji koriste stan u vlasništvu fizičkih osoba te građani koji prvi put kupuju stan, odnosno nemaju odgovarajuće riješeno stambeno pitanje. Kandidati pritom moraju biti kreditno sposobni.

Komentirajte prvi

New Report

Close