Iz grada i dalje bez komentara o optužnici zamjenika gradonačelnika Splita

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. ožujak 2022. u 08:58
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Podignuta je optužnica protiv zamjenika gradonačelnika Splita Bojana Ivoševića zbog prijetnje novinarima i urednicima Slobodne Dalmacije

Podizanje optužnice protiv zamjenika gradonačelnika Splita Bojana Ivoševića zbog prijetnje novinarima i urednicima Slobodne Dalmacije odjeknula je gradom, ali su Splićani u srijedu predvečer ostali uskraćeni za  izjave trojice čelnih ljudi Grada.

Gradonačelnik Ivica Puljak  nije odgovarao na novinarske pozive. Kako se doznaje, on je popodne bio u zrakoplovu na letu za Bruxelles. Na pozive nije odgovarao ni njegov zamjenik Antonio Kuzmanić koji je poslao sms da je zauzet. Novnari su pokušavali  doći do optuženog zamjenika gradonačelnika Bojana Ivošević, ali ni on se nije javljao na pozive.

Gradski vijećnik HDZ- a i predsjednik gradskog ogranka stranke Vice Mihanović je Hini rekao da s obzirom na standarde koje je gradonačelnik Puljak najavljivao za novu vlast smatra da je podizanje optužnice za kazneno djelo prijetnje protiv zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića razlog za neopozivu ostavku.

“Smatram da je teško, gotovo nemoguće pod takvom optužnicom i za takvo kazneno djelo normalno obavljati posao. Od ove situacije ne treba raditi cirkus već neopozivom ostavkom Bojana Ivoševića zatvoriti ovu priču”, poručio je  Vice Mihanović.

Prema mišljenju nekoliko splitskih odvjetnika  optuženog Ivoševića jedino može razvlastiti gradonačelnik Ivica Puljak ili da sam podnese neopozivu ostavku. Jedna od njih, odvjetnica Doris Košta je rekla kako je nerealno očekivati da zamjenik gradonačelnika podnese neopozivu ostavku kada to u principu ne rade ni dužnosnici na višim pozicijama što se moglo nedavno vidjeti.

“Mislim da od toga nema ništa jer mi još nismo društvo na toj razini,  pogotovo kada se to gleda u kontekstu naše Vlade”, rekla je Košta.

Za  kazneno djelo prijetnje predviđena je zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Ivošević je početkom veljače putem mobitela zaprijetio urednici Gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolini Lulić kojoj je nakon verbalne rasprave rekao “da će im se napiti krvi”. Tereti  se da je to kazneno djelo počinio 6. veljače oko 19.30 sati u putem mobilnog telefona.  Kako bi kod novinara izazvao osjećaj straha i uznemirenosti uputio je prijeteće riječi, nezadovoljan sadržajem članaka objavljenih na portalu i u Slobodnoj Dalmaciji koji su se odnosili na njega i njegov rad na dužnosti dogradonačelnika, kao i u odnosu na članove njegove obitelji, navodi se u optužnici Općinskog državnog odvjetništva.

“Osnovano se sumnja da je novinarka njegove riječi prenijela svojoj kolegici novinarki, a zatim glavnoj urednici tog dnevnog lista, kao i izvršnoj urednici portala, koje su kod njih izazvale osjećaj straha i uznemirenosti”, stoji u optužnici.

Komentirajte prvi

New Report

Close