Iz EU 4,7 milijuna kuna za strane jezika

Autor: Suzana Varošanec , 11. rujan 2017. u 21:59
Učit će engleski, njemački, francuski i talijanski/Fotolia

Pravosudna akademija priprema dodatne edukacije, traže se škole.

Za škole stranih jezika novi izazovi i prilike vezani su uz dodatnu edukaciju pravosudnih dužnosnika i službenika.

Naime, 4,7 mil. kuna bespovratnih EU sredstava namijenjeno je projektu "Uvođenje i provedba programa edukacije iz područja stranih jezika za pravosudne dužnosnike, savjetnike i službenike u pravosuđu" koji će trajati tri godine, a nositelj je Pravosudna akademija. Odabir davatelja usluga bit će proveden sukladno propisima o javnoj nabavi, navode iz Akademije na naš upit. Prikupit će se podaci sa svih pravosudnih tijela o zainteresiranosti pravosudnih dužnosnika i savjetnika za učenje engleskog, francuskog, njemačkog i talijanskog jezika pravne struke.

Na temelju toga angažirat će se škole stranih jezika koje će -provesti testiranje poznavanja jezika kako bi se utvrdilo koliko od onih koji su iskazali interes govori strane jezike barem na razini B1, koja je minimalna za svladavanje stranog jezika pravne struke.

Slijedi izrada programa za učenje, i to za srednju i naprednu razinu za engleski jezik te srednju za francuski, njemački i talijanski jezik. Potom će se angažirati škole koje će trebati razviti nastavne materijale i organizirati nastavu za polaznike u 15 gradova Hrvatske prema sjedištima županijskih sudova. Škola jezika trebala bi početi u drugom tromjesečju 2018. i trajati četiri mjeseca. Projektom je predviđeno ponavljanja ciklusa nastave kao i izrada online modula za učenje te provedba online nastave stranih jezika.

Komentirajte prvi

New Report

Close