Ivice Todorića navodno sastavio listu ‘neprijatelja’ i misli da može srušiti Vladu

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2017. u 08:10
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Todorić je na sastanke dolazio s nizom dokumenata o kojima je od sugovornika tražio stručnu ekspertizu i procjenu njihove medijske, ali i pravne snage, u mogućim sudskim procesima.

Ivica Todorić u posljednjih nekoliko tjedana održao je niz sastanaka u Beogradu, saznaje N1 iz dva nezavisna izvora u dvije zemlje.

Todorić je razgovore vodio uoči početka objave niza tekstova na svojem blogu u kojem žestoko optužuje Vladu za nezakonito djelovanje uoči, za vrijeme, i nakon donošenja Lex Agrokora.

Na sastancima u Beogradu razgovarao je s nizom hrvatskih, srpskih i britanskih medijskih i poslovnih savjetnika od kojih je želio saznati što misle o njegovoj poziciji, i planiranom istupu putem objava na svojoj web stranici.

Todorić se sastajao i sa svojim odvjetničkim timom, a posebno u Beogradu i s jednim od vodećih odvjetnika za međunarodno pravo.

Todorić je na sastanke dolazio s nizom dokumenata o kojima je od sugovornika tražio stručnu ekspertizu i procjenu njihove medijske, ali i pravne snage, u mogućim sudskim procesima.

Najzanimljiviji detalj u tim razgovorima, kako doznaju, je bila odlučnost i uvjerenost Ivice Todorica da barata činjenicama i dokazima za koje je uvjeren da mogu srušiti Vladu. Žestina s kojom je nastupao iznenadila je dio savjetnika i odvjetnika i to toliko da su mu savjetovali oprez u procjeni činjenica koje je iznio u razgovorima.

Lista 'neprijatelja'

Todorić je sastavio i svojevrsnu listu "neprijatelja".

Na vrhu liste je njegov bivši šef financija Ivan Crnjac. I to zbog poslovnog, ali i osobnog, obiteljskog odnosa koji ih je povezivao u Agrokoru do donošenja posebnog zakona o izvanrednoj upravi.

Odmah iza njega je Willi Hemetsberger, čovjek kojeg Todorić smatra autorom roll-up kreditnog modela u Agrokoru.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close