Ivica Vrkić: Opet ću se javiti za šefa HTZ-a, imam znanje

Autor: Marija Crnjak , 16. lipanj 2014. u 22:00
Ivana Šoljan odustala/Tanja Tadić/PD/PIXSELL

Ministar Lorencin traži konsenzus u izboru, Boris Žgomba, član povjerenstva za izbor, tvrdi da ni Šoljan ni Vrkić nisu na visini zadatka.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u ponedjeljak je objavila novi natječaj za direktora Glavnog ureda HTZ-a, nakon što je prošlog petka poništen prethodni, na koji su se među ostalim kandidatima javili Ivana Šoljan i Ivica Vrkić.

Dok je Ivana Šoljan kazala kako se ne namjerava ponovno kandidirati, Ivica Vrkić potvrdio je za Poslovni dnevnik da će se javiti na novi natječaj."Nemam razloga ne prijaviti se na novi natječaj te bilo što mijenjati u svojoj ambiciji. Smatram da moje znanje i sposobnosti koje se temelje na 13 godina profesionalnog iskustva u turističkom marketingu apsolutno odgovaraju kriterijima i zahtjevima Turističkog vijeća", kaže Ivica Vrkić, koji smatra da je natječaj poništen jer unutar tijela koja odlučuju nije postignut konsenzus u odabiru kandidata. Naime, u službenoj objavi o raspisivanju novog natječaja navodi se tek da nijedan kandidat neće biti odabran, bez objašnjenja o razlozima donošenja odluke.

Vrkić stoga ne vjeruje da su poništenjem natječaja svoju šansu izgubili kandidati koji su se na njega javili. Doduše, Boris Žgomba iz povjerenstva za izbor direktora Turističkog vijeća jasno je rekao kako nijedan od dvoje kandidata nije bio dovoljno dobar za poziciju."Sistemom praćenja i evaluacije došli smo do zajedničkog zaključka koji smo predložili Turističkom vijeću, da nijedan od kandidata nije na visini zadatka kojeg smo postavili pred direktora, odnosno onih zadataka, vještina i sposobnosti za to radno mjesto.

Dio kandidata koji su aplicirali ispunjavao je formalne uvjete, no formalno zadovoljenje uvjeta nije dovoljno da bi netko ispunio sve kriterije. Vodili smo se načelima stručnosti i smatrali smo da je bolje ne izabrati nekoga pod pritiskom nego nekog za koga nismo sigurni, i doći u neku vrstu krizne situacije", izjavio je Žgomba na Hrvatskom radiju.   Ministar Darko Lorencin istaknuo je da osoba koja zauzme čelno mjesto mora imati povjerenje svih članova Turističkog vijeća, dakle, traži se konsenzus. Najavio je da će se novi direktor imenovati tijekom srpnja, do 4. srpnja zaprimaju se prijave kandidata. 

Komentirajte prvi

New Report

Close