Ivica Todorić u novom postu: “Maknite se od posla kojeg ne znate, dosta je vaše štete”

Autor: Poslovni.hr , 15. veljača 2018. u 12:59
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ivica Todorić u četvrtak se oglasio novim postom na svojoj internetskoj stranici pod nazivom “Pravedna nagodba za sve”, u kojem analizira, kako navodi, nesposobnost izvanredne uprave Agrokora, uz poruku “maknite se od posla kojeg ne znate, dosta je vaše štete!”.

"U nekoliko sam navrata u svojim blogovima pisao o bolno vidljivoj nesposobnosti izvanredne uprave u upravljanju Agrokorom. Prognozirao sam pad prihoda u 2017. grupe Agrokora za 20 posto bez Mercatora, a danas, nažalost, svjedočimo rezultatu koji će značiti oko 5-6 milijardi kuna manji prihod 2017. u odnosu na 2016. Takvi su rezultati plod anarhičnog upravljanja izvanredne uprave i potpunog nepoznavanja načina vođenja kompanija i industrije u kojoj se nalaze. Ustvari, očito, ti su ljudi potpuno nekompetentni za posao koji su preuzeli", piše Todorić u svom blogu u četvrtak.

Blog je objavljen uoči sjednice saborskog Odbora za gospodarstvo, na kojoj sudjeluju izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak i potpredsjednica Vlade Martina Dalić, kako bi oko izvješća izvanredne uprave odgovarali na pitanja članova Odbora.

Nastavljajući u blogu da je još "skandaloznije, jer Konzum u siječnju ove godine ima pad prodaje od novih 15 posto", Todorić ocjenjuje i da izvješća izvanredne uprava u javnosti pokazuju da sažeti plan održivosti Agrokora nema rješenja, a da sve radnje i pokazatelji rada Ramljakove uprave vode Agrokor u stečaj.

"Danas imamo kompromitiran proces izvanredne uprave Agrokora, koji je protuustavan, protuzakonit, pun zlouporaba, prevara i nametanja s pozicije sile. S druge strane, ono što nam izvanredna uprava nudi kao pravni i financijski oblik nagodbe je obmana i laž, a takva rješenja nažalost Agrokor mogu jedino otjerati u bankrot", poručuje Todorić.

Lažima drži, kako piše, i to da ako izvanredna uprava ne uspije provesti nagodbu, Agrokor će završiti u stečaju, smatrajući sasvim suprotno – da ako se provede predložena nagodba, sve će otići u stečaj.

Kao jedinu mogućnost za zaštitu kompanije, Todorić smatra hitno smjenjivanje vodstva kompanije i okupljanje novoga tima.

"Nevjerojatno je da sam za vrijeme pisanja ovog bloga dobio informaciju kako će Ramljak od suda tražiti produljenje roka za postizanje nagodbe, no već je svima jasno da nemaju znanja nagodbu postići ni za još dvije godine. Ipak, svako je produženje roka trajanja neustavnog lexa odlično za ekipu ministrice Dalić, Ramljaka i njihovih partnera. Tako će još tri mjeseca duže moći puniti svoje džepove", piše Todorić, poručujući svima da se "maknu te da u Hrvatskoj ima timova koji mogu taj posao obaviti poštujući Ustav i pravne propise u interesu vjerovnika, zaposlenika, vlasnika, države i svih dionika".

Komentirajte prvi

New Report

Close