Ivica Todorić će biti izručen Hrvatskoj: ‘Ovo me neće zaustaviti’

Autor: Poslovni.hr , 25. listopad 2018. u 15:49
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Sudac Ouseley uglavnom je odbacio argumente obrane, ali je pri kraju ročišta naglasio kako je Sud u Hrvatskoj morao potvrditi opravdanu sumnju prije izdavanja naloga.

Londonski sud odbio je žalbu i odlučio Todorića izručiti Hrvatskoj.

– Sutkinja Nižeg suda nije pogriješila zato što je odlučila Todorića izručiti dok još istraga traje, rekao je sudac Ouseley, te zaključio da nema materijala prema kojima bi mogao odobriti postupak žalbe. Odbio je argumente Todorićeve obrane.

Provostupanjska odluka tako postaje pravomoćna i slijedi izručenje Ivice Todorića Hrvatskoj.

Odluku komentirao i sam Ivica Todorić.

"Čujte, ovo je za mene bio jedan poslovni potez. Odlučio sam se doći u London, ostao godinu dana, u tom svom poslu u Londonu sam obavio sve zadatke koje sam stavio pred sebe. Ostajem ovdje još jedno 25 dana. Naravno da sam razočaran, ali u krajnjoj liniji ja moram dalje u fajt. Ovo me neće zaustaviti, ja ću još jače krenuti naprijed", rekao je Todorić po izlasku sa suda, javlja N1.

Todorićev odvjetnik Hines rekao je da u posljednjih 6 mjeseci hrvatska istraga nije napredovala i da se ne zna hoće li biti suđenja. Predstavnik britanskog tužiteljstva ustvrdio je da je to stari argument i da će hrvatska istraga vjerojatno uskoro završiti. Više od 50 stranica novih dokaza nakon izdavanja naloga dokaz su da državno odvjetništvo i dalje istražuje i ne može tvrditi da će suđenja biti, rekao je na sudu Todorićev odvjetnik. 

Sudac Ouseley uglavnom je odbacio argumente obrane, ali je pri kraju ročišta naglasio kako je Sud u Hrvatskoj morao potvrditi opravdanu sumnju prije izdavanja naloga. Todorićev odvjetnik je naveo i pravila Europskog uhidbenog naloga nastojeći uvjeriti suca da ga treba odobriti tek kad suđenje bude potvrđeno, no sudac se nije složio s tim tumačenjem.

Komentirajte prvi

New Report

Close