Ivana Šoljan i Ivica Vrkić favoriti za vrh HTZ-a

Autor: Radmila Kovačević/VL , 08. lipanj 2014. u 22:00
Ivana Šoljan, svojedobno je bila članica Uprave HT-a/PIXSELL

Za dva dana odluka o nasljedniku Meri Matešić u Hrvatskoj turističkoj zajednici.

Samo su dva dana ostala do odluke tko će voditi Hrvatsku turističku zajednicu, a ni peteročlano Povjerenstvo za izbor još se nije definitivno usuglasilo oko toga tko bi trebao biti među šest kandidata koji su se javili na natječaj.

Izbor je sužen na dva imena, a u finišu su, kako nam otkrivaju dobro upućeni, poznata menadžerica T-Coma i kasnije investicijskog fonda iO Adria Ivana Šoljan te javnosti nešto manje poznati Ivica Vrkić, šef marketinga u Hrvatskoj lutriji. Na njenoj su strani, smatraju neki od članova Turističkog vijeća, široko menadžersko iskustvo, a na njegovoj bliski doticaj s marketingom. Povjerenstvo se navodno podijelilo oko toga kome treba dati prednost, pa neki članovi čak predlažu da se konačni izbor prepusti Turističkom vijeću, odnosno da se pred tijelo koje odlučuje u srijedu iziđe s oba umjesto s jednim imenom.

Povjerenstvo za izbor direktora Glavnog ureda HTZ-a vodi zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić, a članovi su pomoćnik ministra Davor Ižaković, predstavnik hotelijera Kristian Šustar, agencija Boris Žgomba te Ante Mihić iz ceha ugostitelja. U Turističkom vijeću, čiji je predsjednik ministar Darko Lorencin, trinaest je ruku koje glasuju. Resorni je ministar obećao da će odluka biti stručna, bez upliva politika. Bude li tome uistinu tako, ministar Lorencin prekinut će niz. Dugogodišnji direktor HTZ-a Niko Bulić imao je pokroviteljstvo politike, a nedavno smijenjena direktorica Meri Matešić bila je izravni i osobni izbor političara, ondašnjeg ministra Veljka Ostojića. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Tko je Ivana Šoljan?

Kakve su njene kvalifikacije?

Koji su to centri moći koji nju žele za predsjednicu HTZ-a?

New Report

Close