Plaće su im za 50 posto veće od prosječnih, ali sve ih više odlazi: Ovo su njihovi razlozi

Autor: Marija Brnić , 07. prosinac 2022. u 07:00
Kako naći i zadržati radnike?, bila je tema konferencije HGK/HGK

Pandemija i rat presložili su prioritete i odjednom svi žele živjeti fleksibilnije, balans između posla i života, istaknuo je na godišnjem okupljanju IT industrije u organizaciji HGK Ivan Maglić, direktor u tvrtki Calisto, predstavnici globalne kompanije za istraživanje i savjetovanje u IT-ju Gartner iznijevši zanimljive rezultate istraživanja među izvršnim direktorima u IT sektoru.

IT tvrtke susreće s problemom manjka talenata i to je globalni problem kojeg dosad nije bilo. Povećao se broj odlazaka s posla s 22,5% u 2021. na 32,7%, a teško je i zadržati ljude. Prvi put je gotovo jednako važno u odabiru poslodavca visina plaće i procjena kvalitete privatnog života koju će imati uz posao.

Maglić je iznio podatke da danas razgovore za posao u IT tvrtkama prekidaju radnici, jer oni koji dolaze potpuno su informirani sa svime u kompaniji, čak njih 76%. Usto, na intervjue dolazi i s bar još jednom ponudom za posao.

”To neće stati i budite spremni na kompromise”, upozorio je Maglić IT-evce, dodajući da 61% radnika u sektoru nije zabrinuto da će naći posao, a trećina onih koji se zaposle već gleda potencijalne nove poslove. Poslodavcima je stoga izuzetno važno prihvatiti da su došle tektonske promjene i da nova generacija nema problem ostanka i da traže povećanje kvalitete i života i rada.

Kako riješiti problem nalaženja i zadržavanja radnika? Po Maglićevoj preporuci IT tvrtke ne trebaju inzistirati na diplomama, jer su važniji znanje i vještine od formalnog papira, a usto, kaže, već sada 56% onih koji se javlja na natječaj nisu školovani za IT, ali se sve više ljudi educiranih za druge poslove bavi IT-em.

“To ne znači da se spuštaju kriteriji, već je važno prilagoditi se”. U uvjetima neizvjesnosti izvršni direktori danas još moraju balansirati i tražiti rješenje kako i gdje rezati troškove, a održati motivaciju ljudi.

U Hrvatskoj su plaće u IT sektoru za 50% veće od prosječnih, a od 2017. rasle su 24%, no i takve su još ispod prosjeka EU (na razini od 40,9%). Prema HGK-ovoj anketi, za zadržavanje naših IT-evaca plaća je ipak ključni kriterij, a IT tvrtke, složili su se sudionici panela, nose se i s vanjskom konkurencijom.

No, na ostale uvjete može se utjecati, smatra Livia Reljić iz Smart Group Recruitmenta, ističući da je brend kompanije nikad važniji. Iva Lopac Butorac iz Erste banke zaključila je da do prije par godina lider i humanost nisu bili ista rečenica, no i to se promijenilo.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Temeljem  kojeg  vražjeg podatka   stalno  obmanjujeter  javnost da su plaće u ZAGREBU tako

prosječno visoke?……  Onda,  ZAGREB..SIŠE  DRŽAVNI  PRORAČUN –   i  treba ga ukrotiti.

od 2017. su place narasle za 24%? znaci, u 5 god su 5% rasle svake godine? to bas i nije puno

New Report

Close