‘Istrom se neće upravljati iz Zagreba’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. prosinac 2012. u 10:42
Vlater Flego (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Predsjedništvo IDS-a jučer je jednoglasno podržalo kandidaturu buzetskog gradonačelnika Valtera Flege za istarskog župana na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjedništvo IDS-a jučer je jednoglasno podržalo kandidaturu buzetskog gradonačelnika Valtera Flege za istarskog župana na predstojećim lokalnim izborima, a on je poručio da se "Istrom sigurno neće upravljati iz Zagreba".

Predsjednik stranke Ivan Jakovčić je na druženju članova Zajednica podružnica IDS-a Puljštine objavio odluku Predsjedništva IDS-a i istaknuo kako je siguran da će ga Flego naslijediti u upravljanju Istrom. "IDS treba nove ljude. Danas Istra otvara novu stranicu i siguran sam u veliki uspjeh našeg kandidata koji će me naslijediti u upravljanju Istrom", rekao je Jakovčić.

Ustvrdivši kako se "Istrom sigurno neće upravljati iz Zagreba", Valter Flego je u obraćanju članovima IDS-a kazao da regionalizam i decentralizacija te istarski identitet nemaju alternative. "Istra za nas nema alternative. Nažalost u godinu dana Kukuriku koalicije u regionalizmu i decentralizaciji nije učinjen nikakav korak naprijed, premda su se pred godinu dana sve stranke klele u te dvije riječi", rekao je Flego. Poručio je da je "neprihvatljiva ideja koja se pojavila u posljednje vrijeme o ukidanju Istarske županije i oživljavanju ideje bivše Zajednice općina Rijeka gdje bi Istra trebala postati nekakav zapadni Kvarner".

U idućem mandatu prioritet će i dalje biti nova radna mjesta, najavio je Flego dodavši da će "najveća opozicija i dalje biti kriza". "O Istri će se odlučivati samo u Istri i zato ovo teško vrijeme traži nove ljude, novi IDS, jer Istra može i mora bolje", rekao je IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close