Istraga protiv direktora koji si je isplatio 1,47 milijuna kuna i krivotvorio diplomu

Autor: Poslovni.hr , 17. prosinac 2018. u 11:32
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ugovore je potpisao kao direktor i u svoje vlastito ime kao druga ugovorna strana, dakle sam sa sobom.

Nakon što je policija u studenom protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu ovih je dana donijelo rješenje o provođenju istrage protiv Mladena Jozinovića (38), bivšeg direktora tvrtke Piškornice iz Koprivničkog Ivanca, piše Večernji list.

U DORH-i ističu da postoji osnovana sumnja da je kao direktor od siječnja 2016. do studenog 2017. neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u svoju korist, prikazujući ih kao plaćanje na temelju ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja za 2015. i 2016. godinu, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih ishodio suglasnosti nadzornog odbora i skupštine tvrtke. Ugovore je potpisao kao direktor i u svoje vlastito ime kao druga ugovorna strana, dakle sam sa sobom.

– Osnovano se sumnja da je na opisani način pribavio nepripadnu korist veću od 1.470.000 kuna. Osnovano se sumnja i da je radi zasnivanja radnog odnosa u trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog fakulteta u Zagrebu u kojima je neistinito navedeno da je završio studij te takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi, pa je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost tih isprava, u travnju 2012. godine zasnovao s njim radni odnos – navode u DORH-u. Inače, policija je u kaznenoj prijavi navela da si je nezakonito isplatio 2.416.093 kune u bruto iznosu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Napadaju poštena čoveka! Pa ovakvih je 90% parazita po državnim i javnim upravama i poduzećima! Jadnika očito nitko ne štiti…..

New Report

Close