Istekla vam je osobna iskaznica? Evo kada ćete najmanje čekati ako želite podići novu

Autor: Poslovni.hr , 16. veljača 2023. u 08:22
Foto: Pixsell / PD

Jedini način da izbjegnete duže čekanje u redu od nekoliko sati je da dođete rano ujutro.

Ako želite izvaditi ili podići novu osobnu iskaznicu ili putovnicu, vjerojatno ćete se suočiti sa čekanjem u redu. Osobno smo se uvjerili u velike gužve ispred šaltera za upravne poslove u Zagrebu na Črnomercu gdje se u redu za osobne dokumente čeka i nekoliko sati.

Jedini način da izbjegnete duže čekanje u redu od nekoliko sati je da dođete rano ujutro.

Primjerice, ako u Policijsku postaju Črnomerec dođete ujutro između 6 i 6:30, čekat ćete otprilike ‘samo’ sat vremena. Već iza 7 sati kada se otvaraju šalteri, stvara i veći red što znači i duže čekanje.

Drugim riječima, što ranije dođete, kraće ćete čekati.

Još je jedna stvar izrazito bitna, a pisali smo o njoj sredinom kolovoza. Prije nego dođete na šalter, ponesite potvrdu da ste uplatili troškove izrade dokumenata – plaćanje trebate obaviti prije nego dođete kod službenika.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Potpuna sramota, uz tako masivnu administraciju vlada desetljeće nije u stanju riješiti problem suludih gužvi koje nastaju samo zbog nesposobnosti i neorganiziranosti. Treba biti samo milimetarski pametniji od HDZ-ovava da bi se uveo sustav koji izradu dokumenta povezuje s podacima o plaćanju. To može napraviti i najlošiji programer na svijetu, ali za HDZ to je svemirska tehnologija.

New Report

Close