Istarski grad s 300 eura za stanovanje potiče dolazak medicinara

Autor: Poslovni.hr , 19. srpanj 2023. u 09:11
Foto: Pixabay

Opće je poznato da je nedostatak medicinskog kadra jedan od najvećih izazova s kojim su suočene mnoge zdravstvene ustanove u cijeloj Hrvatskoj.

Grad Labin i općine Labinštine odlučili su sufinancirati troškove stanovanja zdravstvenih radnika na tom području, a opće je poznato da je nedostatak medicinskog kadra jedan od najvećih izazova s kojim su suočene mnoge zdravstvene ustanove u cijeloj Hrvatskoj, javlja Glas Istre.

Labinski gradinačelnik Valter Glavičić, načelnica Svete Nedelje Irene Franković, načelnica Raše Gloria Paliska, načelnik Kršana Roman Carić i načelnik Pićna Dean Močinić potpisali su s Istarskim domovima zdravlja Sporazum o sufinanciranju troškova smještaja na području Labinštine za zdravstvene djelatnike Istarskih domova zdravlja.

Sporazumom su se obvezali da će u sklopu stambenog zbrinjavanja zdravstvenih radnika deficitarnih zanimanja za djelatnike labinske ispostave IDZ-a “Dr. Lino Peršić” sufinancirati smještaj do pet zdravstvenih djelatnika.

Subvencija po djelatniku iznosi 300 eura mjesečno, a prema dogovorenoj raspodjeli Grad Labin će participirati sa 100 eura, a općine svaka po 50 eura mjesečno. Dobra je vijest da će se već od ovog mjeseca početi koristiti ugovoreni benefiti Sporazuma za laboranta zaposlenog u biokemijskom laboratoriju labinske Ispostave Doma zdravlja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nakaznost ove države je zapanjujuća

New Report

Close