Istarski domovi zdravlja raspisali natječaje za čak 61 radno mjesto. U jednom gradu ortodontu nude i stan

Autor: Poslovni.hr , 03. veljača 2023. u 14:16
Foto: Pixabay

Hrvatskoj je već neko vrijeme aktualan nedostatak liječnika svih specijalizacija s obzirom na odlazak velikog broja njih u mirovinu, privatni sektor ili u inozemstvo.

Zbog nedostatka velikog broja liječnika, medicinskih sestara i tehničkog osoblja, Istarski domovi zdravlja raspisali su više natječaja za prijem u radni odnos kojima traže čak 61 zaposlenika. Nakon nedavnog odlaska 18 liječnika na specijalizaciju, od kojih ih je 13 radilo u ambulantama, kadrovi raznih struka nedostaju u svim ispostavama.

IDZ, u suradnji sa Županijom i gradovima, za pojedina mjesta osigurava ili sufinancira smještaj liječnicima, sve u nadi da će se netko ipak javiti na natječaj, piše Glas Istre. Naime, u Hrvatskoj je već neko vrijeme aktualan nedostatak liječnika svih specijalizacija s obzirom na odlazak velikog broja njih u mirovinu, privatni sektor ili u inozemstvo.

Posebno je izražen nedostatak pedijatara, a IDZ upravo traži jednog u Puli i jednog u Buzetu. Za sjever Istre traži se specijalist na određeno vrijeme kao zamjena za privremeno odsutnog djelatnika. Za porečku ispostavu traži se pak specijalist ginekologije i opstetricije.

Nadalje, IDZ je raspisao natječaj za jednog doktora dentalne medicine i jednog specijalista ortodoncije u Rovinju. Njemu je osiguran i besplatan smještaj u jednom od najljepših gradova u Hrvatskoj. U Umagu se pak traži doktor dentalne medicine, kao i specijalist medicine rada i sporta te doktor medicine na neodređeno vrijeme.

Domovi zdravlja putem netom raspisanog natječaja traže veći broj doktora u ambulantama obiteljske medicine. Tako se za zamjenu, radi privremeno odsutnih djelatnika, traže dva liječnika za labinski dom zdravlja i sedam liječnika za zamjene u Puli. Njima se nudi sufinanciranje troška stanovanja. U Buzetu, Labinu i Rovinju traže se magistri farmacije, a radno mjesto magistra medicinske biokemije otvoreno je u Buzetu i Pazinu.

Potraga za medicinskim sestrama

Nedostaje i velik broj prvostupnika, medicinskih sestara, bolničara, njegovatelja i spremačica. Stručni prvostupnik radiologije traži se u Pazinu. Za rad u ambulantama dentalne medicine traže se medicinske sestre u Umagu i Rovinju. Istarski domovi zdravlja u potrazi su i za medicinskim sestrama u Puli (4), Rovinju (3), Umagu (2) te Buzetu, Pazinu, Poreču. U Buzetu i Rovinju traže se i farmaceutski tehničari za rad u ljekarni, a u Labinu laboratorijski tehničar.

Kroničan je nedostatak stručnog kadra u stacionarima. Zbog toga je opet raspisan natječaj za radna mjesta dviju medicinskih sestara u pazinskom i jednu u umaškom stacionaru. Osim toga, traže se i tri njegovateljice u Pazinu te po jedan bolničar u Pazinu, Labinu i Umagu. Ukupno se traži i sedam spremačica u ispostavama.

Zaključno, Istarski domovi zdravlja imaju nepopunjeno za stalno ili na određeno vrijeme 17 radnih mjesta liječnika i isto toliki broj medicinskih sestara. Dodajmo i da je 10. siječnja objavljen natječaj za tri doktora medicine s radnim mjestom u pulskoj ispostavi, i to na određeno vrijeme.

Komentirajte prvi

New Report

Close