Isplata dividendi iz fonda hrvatskih branitelja

Autor: Poslovni.hr/H , 17. lipanj 2015. u 11:06
Foto: Zeljko Rukavina/Vecernji list

Isplata dividendi obavljat će se isključivo u poslovnicama Fine, a za to će biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu i original potvrdu o OIB-u vlasnika udjela ili osobnu iskaznicu na kojoj je otisnut OIB.

Isplata dividende za 2014. godinu iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji (Fond HB) započet će u utorak, 23. lipnja 2015. godine, a ukupno će biti isplaćeno 15,81 milijun kuna, priopćila je u srijedu Financijska agencija (Fina).

Po jednom udjelu u HB Fondu bit će isplaćeno tako 8,72 kune.

Isplata dividendi obavljat će se isključivo u poslovnicama Fine, a za to će biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu i original potvrdu o OIB-u vlasnika udjela ili osobnu iskaznicu na kojoj je otisnut OIB. Drugi dokumenti neće biti prihvaćeni niti uzeti u obzir, napominje se u priopćenju Fine.

Iz te agencije još navode da s obzirom da je datum raspodjele dobiti Fonda HB 19. lipnja 2015. godine, pravo na isplatu dividende imat će oni branitelji koji posjeduju udjele u Fondu HB i oni koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli 20. travnja 2015. ili kasnije, odnosno oni članovi Fonda kojima je dan za isplatu udjela 23. lipnja 2015. godine ili kasnije.

Na dividendu iz Fonda HB, pak, nemaju pravo članovi koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli zaključno s 19. travnja 2015. ili ranije, koji su otkupili svoje udjele i ne raspolažu više niti jednim udjelom te koji su otkupili svoje udjele te im je datum isplate zaključno s 18. lipnja 2015. ili ranije.

Članovima Fonda HB koji su otkupili svoje udjele te su oni isplaćeni do ili 18. lipnja 2015., dividenda je bila uključena u cijenu udjela, a što će se vidjeti već 19. lipnja 2015. kada će cijena udjela onima koji imaju pravo na dividendu biti smanjena za iznos dividende, napominju još iz Fine.

Komentirajte prvi

New Report

Close