Isplaćeno više od pola: Porezna uprava objavila do kada će svi preostali dobiti povrat poreza

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. kolovoz 2019. u 15:00
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Porezna uprava u petak je izvijestila da je od početka kolovoza do danas povrat poreza i prireza na dohodak za 2018. godinu dobilo 328,7 tisuća građana ili njih 63 posto od 521 tisuću koji su obuhvaćeni tim postupkom, a isplaćeno im je ukupno 621,47 milijuna kuna.

"Porezna uprava početkom kolovoza započela je s procesom izvršenja povrata poreza na dohodak obveznicima obuhvaćenim posebnim postupkom te je do 9. kolovoza od 521.053 poreznih obveznika kojima je utvrđena razlika za povrat izvršen povrat za 328.710 poreznih obveznika, odnosno za 63 posto", objavila je Porezna uprava na svojim internet stranicama.

Navodi i kako je za tih 63 posto poreznih obveznika izvršen povrat u ukupnom iznosu od 621,47 milijuna kuna, što je 59 posto od ukupnog iznosa povrata od 1,06 milijardi kuna koji je utvrđen temeljem izdanih rješenja u posebnom postupku. 

"Sukladno ranijim najavama, povrat poreza na dohodak obveznicima obuhvaćenim posebnim postupkom biti će izvršen do kraja kolovoza", poručili su iz Porezne uprave.

Zadnji je dan za predaju godišnjih prijava poreza na dohodak bio je 28. veljače, a to je i rok u kojem su građani za koje se provodi poseban postupak mogli Poreznoj upravi dostaviti obrazac za priznavanjem prava u posebnom postupku na obrascu ZPP-DOH, kao što su npr. prava na uzdržavane članove uže obitelji i/ili djecu i sl. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Sramotno da su prije naplatili poreze na kuce, vikend kuce za 2019.g. a gradjanima tek daju za 2018.g.
Mislim da bi sam doveo sve u red kroz 3mj, a ovdje tim od 15000 ljudi ne zna.

heh, nakon pola godine vratili šta su uzeli još pred godinu dana …. jel i kamata ide tih 6 mjeseci ili to koriste đaba pare građana :))))

New Report

Close