Ipak će se graditi Zagreb na Savi – projekt težak 1,4 milijarde eura

Autor: Poslovni.hr , 28. travanj 2015. u 14:12
Foto: Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Ukupna vrijednost projekta je 1,4 milijarde eura, a sufinancirat će ga Europska unija.

Srbijanska vlada potpisala je u nedjelju s investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ugovor o izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa Beograd na vodi, vrijedan 3,5 milijarde eura, koji će se rasprostirati na 177 hektara uz obalu Save.

Hrvatska pak ima projekt Zagreb na Savi, koji je vrijedan oko 1,4 milijarde eura. Aktualizirao ga je bivši prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić još 2012. godine, a tada je obećavao da će cijeli projekt biti gotov do 2020. godine, piše Večernji list.

Dva različita projekta

Tada se govorilo o gradnji poslovnih i stambenih građevina na obje obale Save u Zagrebu, ali i o gradnji kompleksa Vladinih zgrada. No osim što se u beogradskom i zagrebačkom projektu radi o velikim investicijama uz obalu Save i što im nazivi slično zvuče, ipak je riječ o dva potpuno različita projekta. Zagreb na Savi, naime, projekt je pokrenut ponajprije zbog rješenja problema vodoopskrbe, obrana od poplava, zaštite okoliša i korištenja hidroenergetskih potencijala toka Save.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve


tipičan boljševički članak "projekt je pokrenut", nigdje ni riječi o onom najvažnijem – tko ga pokreće, tko financira, kakva je ekonomska računica iza toga?

partizani kad su tek bili sišli s brda ponašali su se ekonomski pismenije od ovih novih kvazi-partizana.

čačića treba poslati u srbiju da tamo pokrene prosperitet i blagostanje, uz uvjet da mu srbija zabrani povratak u hrvatsku.


blagostanje Čačićevih poteza sa početka mandata i danas osjećamo na svojoj koži, on je obični ili bolje rečeno neobični mlati.udan, ali eto bar smo imali sreće da nas nije sustigao na cesti

New Report

Close