Investicijska konferencija vraća se iz Beograda u Zagreb

Autor: Marija Crnjak , 12. rujan 2019. u 14:34
FOTO: GettyImages

Više ih ne brine inertna investicijska klima: AHF se od sada organizira u sklopu novog niza hotelskih investicijskih konferencija tvrtke Bench Events, pod nazivom IDEEA.

Adria Hotel Forum (AHF), vodeća hotelsko investicijska konferencija u jugoistočnoj Europi, vraća se u Zagreb, objavila je u četvrtak Marina Franolić, direktorica tvrtke Bench Events za srednju i istočnu Europu. Bench je nedavno preuzeo AHF, koji se od sada organizira u sklopu novog niza hotelskih investicijskih konferencija pod nazivom IDEEA, s fokusom na regije Srednje, Južne i Istočne Europe i CIS-a, pojašnjava Franolić, inače osnivačica AHF-a. Vodeća konferencija u sklopu IDEEA održati će se u Pragu u svibnju 2020., a očekuje se da će uskoro biti najavljene i druge povezane konferencije.

Kako je poznato, nakon šest izdanja u Zagrebu, AHF se lani preselio u Beograd, dobrim dijelom zbog inetrtne investicijske klime u Hrvatskoj.

„Naši sudionici, sponzori i investitori će imati koristi od globalnog pristupa AHF-u u budućnosti. Drago nam je što se možemo vratiti u Hrvatsku zbog njezine dinamičnosti kao destinacije u razvoju. Kao dio IDEEA platforme, očekujemo veću vidljivost međunarodnih igrača u regiji,“ kaže Franolić.

Jonathan Worsley, predsjednik Bench Events komentirao je kako AHF predstavlja mogućnosti regionalnog razvoja u industriji koji obećava. Adria Hotel Forum 2020 usredotočen je na mogućnosti rasta sve veće ponude novih hotelskih proizvoda koji dolaze na regionalno tržište.

"Hotelska industrija u jugoistočnoj Europi suočila se s raznim promjenama tijekom protekle godine. Tržište Hrvatske suočava se s jakom konkurencijom Grčke i Turske, dok druge destinacije poput Crne Gore, Albanije i Slovenije i dalje privlače investitore u hotelijerstvo zbog jačeg rasta turizma. Podaci za 2019. godinu u indeksu konkurentnosti za putovanja i turizam pokazuju kako su se Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija i Albanija pomakle za nekoliko pozicija u posljednjih godinu dana", kaže Franolić.

Komentirajte prvi

New Report

Close