Investicija od 22 milijuna kuna u Umagu

Autor: Poslovni.hr , 27. studeni 2019. u 10:22
Foto: Getty Images

Glavni cilj projekta je ušteda toplinske energije za grijanje škole.

U okviru projekta "Umag – grad djece 2010.-2020." Grad Umag nastavio je s ulaganjima u obrazovanje te osiguravanjem najboljih odgojno-obrazovnih uvjeta i standarda za svoje stanovnike. Na jučerašnjoj prigodnoj konferenciji za novinare gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, njegovi zamjenici i resorni pročelnici, predsjednik Gradskog vijeća grada Umaga, ravnateljica OŠ Marije i Line Umag te direktor Martin Konjevod u ime izvođača, javnosti je službeno predstavljen projekt "Energetska obnova zgrade Osnovne škole Marije i Line na adresi Školska 14, Grad Umag", ukupne vrijednosti od gotovo 22 milijuna kuna, piše Glas Istre.

Taj je projekt prijavljen na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj sa 7.147.248,16 kuna bespovratnih sredstava, 8.815.698 kuna bespovratnih sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te 5.879.832 kuna iz proračuna Grada Umaga.

Glavni cilj projekta je ušteda toplinske energije za grijanje škole u iznosu od 61,45 posto na godišnjoj razini, u odnosu na godišnju potrošnju prije energetske obnove, što će se postići povećanjem toplinske zaštite krova i vanjskih zidova, zamjenom vanjske stolarije i unutarnje rasvjete te ugradnjom novog visokoučinkovitog sustava grijanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close