Intesa u Zagrebu osnovala regionalni IT centar

Autor: Ana Blašković , 02. ožujak 2020. u 22:00
Digitalna transformacija u fokusu vlasnice PBZ-a/FOTOLIA

Nova tvrtka poslovat će neovisno od PBZ-a i u prvoj fazi integrirat će postojeće informatičko znanje i najbolje poslovne prakse.

Talijanska Intesa Sanpaolo, vlasnica PBZ-a, u Zagrebu je osnovala regionalni IT centar za grupu koji će poslovati pod imenom Intesa Sanpaolo International Value Services.

Tvrtka će se usmjeriti na razvoj i provedbu IT rješenja za digitalnu transformaciju, a pružat će usluge bankama iz gruoe u 12 zemalja u kojima Intesa posluje.

“Zagreb je izabran za sjedište nove tvrtke s obzirom da PBZ već dugi niz godina predstavlja centar izvrsnosti u razvoju i primjeni uspješnih IT rješenja, ne samo za samu banku već i za druge međunarodne banke supsidijare ISP-a. Stoga je cjelokupna poslovna jedinica s IT stručnjacima iz Zagreba, Splita, Slavonskog Broda, Osijeka i Varaždina, poznata kao PBZ IT razvojni centar, prebačena u novu tvrtku što predstavlja značajan doprinos njenom osnivanju i poslovanju, već i potvrdu značajne uloge PBZ-a na hrvatskom IT tržištu”, kažu u PBZ-u.

Nova tvrtka poslovat će neovisno od PBZ-a i u prvoj fazi integrirat će postojeće informatično znanje i njabolje poslovne prakse.

U drugoj fazi planirano je širenje izvan granica Hrvatske kako bi se dodatno proširio opseg usluga, oslanjajući se na znanja centara kompetencija ostalih banaka u Intesinoj mreži da bi se postigla veća učinkovitost u razvoju, poboljšanju, koordinaciji i primjeni IT rješenja na razini grupe.

Komentirajte prvi

New Report

Close