Interliber se opet odgađa, ali održat će se ipak još ove godine

Autor: Lucija Špiljak , 13. rujan 2021. u 22:00
Sajam knjiga na velesajmu u zadnjem je izdanju, 2019., obišlo više od 150.000 ljudi/MARIN TIRONI/PIXSELL

Interliber postoji od 1977. otkad okuplja čitatelje svih uzrasta, knjižare i knjižničare, a organiziraju se i književne radionice uz izložbene prostore izlagača.

Prošle godine pandemija je rastužila i brojne knjigoljupce nakon objave da se međunarodni sajam knjiga Interliber, vodeći takav skup na ovim prostorima, ipak ponovno otkazuje.

Međutim, organizatori sa Zagrebačkog velesajma, gdje se Interliber i održava, objavili su da će se sajam knjiga, 43. po redu, ipak održati ove godine, ali u novom terminu. Hoće li biti u listopadu, tradicionalno u studenom (podsjetimo, zadnje izdanje bilo je 2019.) ili tek u prosincu, još ne otkrivaju.

“Na sastancima s nadležnim institucijama naišli smo na razumijevanje oko usklađivanja novog termina i epidemioloških mjera pod kojima će se Interliber održati”, napisali su iz Zagrebačkom velesajma gdje se sajam knjiga inače održava u 5. i 6. paviljonu.

Interliber postoji od 1977. otkad okuplja čitatelje svih uzrasta, knjižare i knjižničare, a organiziraju se i književne radionice uz izložbene prostore izlagača.

Sajam dovodi brojne hrvatske i strane književnike koji gostuju na okruglim stolovima, a u normalnim okolnostima u isto vrijeme u blizini traju i sajam glazbe i multimedije te sajam informacijskih tehnologija.

Godišnje sajam posjeti više od 100.000 ljudi radi kupnje knjiga, često po sniženim cijenama. Preklani je Interliber obišlo 150.000 ljudi, izlagača je bilo 380.

Komentirajte prvi

New Report

Close