Interliber idući tjedan dovodi 230 izlagača iz 14 zemalja

Autor: Poslovni dnevnik , 03. studeni 2021. u 22:00
Slavko Kozina, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara/MARKO PRPIĆ/PIXSELL

Neznatan broj nakladnika je odustao od fizičkoga nastupa.

Ovogodišnji 43. međunarodni sajam knjiga Interliber održava se od 9. do 14. studenoga na Zagrebačkom velesajmu, najavio je u srijedu predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara (ZNK) Slavko Kozina.

Tri paviljona ispunit će oko 230 izlagača iz 14 zemalja. Kozina je istaknuo da bi dvije godine bez sajma unazadilo čitavu knjižarsku i nakladničku branšu te ocijenio da je današnje stanje bitno bolje nego prije četiri godine kad je bio veliki problem s urušavanjem knjižarske mreže.

Napomenuo je i kako je ove godine na Interliberu smanjen broj punktova gdje se može kupiti knjiga. Neznatan broj nakladnika je odustao od fizičkoga nastupa.

Pomoćnik direktorice Zagrebačkoga velesajma Zoran Ušurić naglasio je da je ulaz na sajam besplatan i moguć isključivo uz predočenje važeće Covid potvrde o cijepljenju, o preboljenju unutar 6 mjeseci ili važećeg negativnog testa PCR do 72, brzi antigenski do 48 sati.

Ulaz na sajam moguć je na blagajnama na Južnom ulazu ZV-a uz predočenje Covid potvrde, a posjetitelji će dobiti jednokratnu narukvicu i ulaznicu s kojom prolaze kroz mehaničke barijere i ulaze u prostor.

Nošenje maski je obvezno. Direktorica ZV-a Dina Tomašić ocijenila je da se oporavlja sajamska industrija te da je ZV uspio pokrenuti inicijativu za utemeljenje društva sajamske industrije u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close