Institutu IGH nadzor nad obnovom Rebra, posao vrijedan gotovo milijun eura

Autor: Suzana Varošanec , 16. siječanj 2023. u 07:00
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Što se tiče izvođača radova na navedeni projekt, posrijedi je zajednica ponuditelja u kojoj su zagrebački Kamgrad i križevački Radnik.

Uslugu stručnog nadzora nad realizacijom velikog projekta u zdravstvenom sektoru cjelovite obnove od potresa glavne zgrade KBC-a Zagreb, obavljat će Institut IGH.

Zagrebačka tvrtka u petak je obavijestila o sklopljenom ugovoru preko Zagrebačke burze, navodeći da je riječ o ugovoru koji je zaključen u vrijednosti 980.821,55 eura (bez PDV-a).

Što se tiče izvođača radova na navedeni projekt, posrijedi je zajednica ponuditelja u kojoj su zagrebački Kamgrad i križevački Radnik, kojima je u postupku javne nabave dodijeljen ovaj posao u vrijednosti od oko 600 milijuna kuna, odnosno oko 80 milijuna eura.

Radovi će uskoro započeti, kazao je Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika, križevačke tvrtke koja je kao odabrani izvođač već započela radove i na drugom projektu obnove gdje je angažirana, a to je Klinika za plućne bolesti na Jordanovcu, inače pripadajuća klinika KBC-u Zagreb.

Riječ je o poslu ukupne vrijednosti oko 200 milijuna kuna, odnosno oko 27 milijuna eura, dok je posao također okvirno slične vrijednosti onaj koji izvodi GP Krk, odabrana građevinska tvrtka za obnovu Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj u sastavu KBC-a Zagreb.

Što se IGH-a tiče, tvrtka je tijekom prošle godine sklopila ukupno 208 novih ugovora te 259 aneksa ugovora ukupne vrijednosti oko 138 milijuna kuna.

Uglavnom su posrijedi novi poslovi koji se na tržištu nude u sklopu investicija, dok se od navedenih ugovora njih 29 izravno odnosi na IGH-ove inženjerske usluge u realizaciji projekata obnove od potresa na područjima Zagreba, te Zagrebačke i Sisačko – Moslavačke Županije.

Komentirajte prvi

New Report

Close