Institut Robert Koch potvrdio strah Nijemaca: Iz Hrvatske u mjesec dana uvezeno 66 slučajeva zaraze koronavirusom

Autor: Poslovni.hr , 11. kolovoz 2020. u 13:17
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Svi su važniji portali prenijeli vijest o tome da su noćni klubovi u Hrvatskoj izvorišta zaraze, iako su mnogi podaci kontradiktorni i zapravo nema stopostotnog načina da se utvrdi otkud je virus došao.

Novinar Deutsche Wellea Srećko Matić rekao je kako je prema podacima Instituta Robert Koch iz Berlina, koji prati pandemiju korona virusa u Njemačkoj, u posljednjih mjesec dana 66 slučajeva infekcije virusom uvezeno iz Hrvatske, javlja televizija N1.

„Posljednjih dana raste opasnost i strah od uvoza virusa, ne samo jer su mnogi Nijemci otišli na odmor nego i jer se gastarbajteri vraćaju iz Hrvatske, BiH, Turske. Prema podacima Roberta Kocha najviše je slučajeva uvezenih s Kosova 608, zatim Turske 227, Srbije i BiH te Hrvatske 66.

Ipak Matić vjeruje kako neće biti promjena s obzirom na preporuke putovanja i boravka u Hrvatskoj.

„Hrvatska dobro stoji, bolje nego u nekim njemačkim pokrajinama gdje je jako porastao broj slučajeva. Sumnjam da uvoditi strože mjere, poput onih za dijelove Španjolske ili bugarsku obalu koji su označeni kao rizična područja“.

Dodaje da su svi važniji portali prenijeli vijest o tome da su noćni klubovi u Hrvatskoj izvorišta zaraze, iako su mnogi podaci kontradiktorni i zapravo nema stopostotnog načina da se utvrdi otkud je virus došao.

„Nije dobra reklama, ali neće utjecati. Nijemci ni nemaju alternativu. Avionsko promet je kolabirao, Španjolska i Turska su daleko, Hrvatska s brzim autocestama je najjednostavniji izbor“, zaključio je.

Komentirajte prvi

New Report

Close