Inspirit Fantasy park u potrazi za ulagačima

Autor: Marija Crnjak , 29. veljača 2016. u 22:01
Inspirit Fantasy Park je projekt na kojemu Grad Pazin radi od 2012.

Zabavni park će se graditi na bivšem vojnom poligonu Lindar pokraj Pazina. Do kraja iduće godine trebao bi dobiti lokacijsku dozvolu te će se pokrenuti izrada glavnog projekta.

Inspirit Fantasy park, zabavni park koji će se graditi na bivšem vojnom poligonu Lindar pokraj Pazina, do kraja iduće godine trebao bi dobiti lokacijsku dozvolu te će se pokrenuti izrada glavnog projekta, a u međuvremenu će se pronaći i investitor.

Inspirit Fantasy Park je projekt na kojemu Grad Pazin radi od 2012. godine, a tema Parka se bazira na svijetu istarske i slavenske mitologije te prezentiranju lokalnih tradicijskih obrta i običaja. Park bi predstavljao značajan novi sadržaj u turističkoj ponudi Istre, pridonio bi povećanju zaposlenosti i potaknuo brojne gospodarske aktivnosti, kažu u Gradu Pazinu, koji je nositelj projekta. Otkrivaju i kako su u tijeku razgovori s nekim potencijalno zainteresiranim investitorima, no ističu da je još rano govoriti o konkretnim partnerima.

"Osnovna namjera Grada Pazina je financirati i pripremiti potrebnu projektnu dokumentaciju za ishođenje lokacijske dozvole, a time i za zadovoljenje uvjeta za stjecanje vlasništva terena koji je trenutačno u vlasništvu Republike Hrvatske (upravljanje DUUDI-a). Dovršetak dokumentacije potrebne za ishodovanje lokacijske dozvole planira se u 2017. godini, nakon čega može početi izrada glavnog projekta, ishođenje građevinske dozvole i sama gradnja parka. Ulaganje u daljnju dokumentaciju i samu gradnju parka predviđeno je prepustiti zainteresiranom investitoru", pojasnila je za Poslovni dnevnik Ranka Šepić, savjetnica za vođenje projekata i manifestacija Grada Pazina. U ovoj godini radit će se na pojektnoj dokumentaciji, što će s pola milijuna kuna financirati i Ministarstvo turizma, iz Fonda za turizam. 

Komentirajte prvi

New Report

Close