Inovativnim tvrtkama šansa za nalaženje ulagača

Autor: Stela Lechpammer/VL , 14. ožujak 2021. u 22:00
Na konferenciji govori i ministar Tomislav Ćorić/VJERAN ŽGANEC ROGULJA/PIXSELL

Bit će mogućnosti za umrežavanje i uspostavljanje suradnji, a raspravljat će se i o ulaganjima u digitalizaciju.

Zašto je Hrvatska poželjno investicijsko tržište, koje industrije imaju visok investicijski potencijal, koji je značaj investicija u digitalizaciji, ali i kako je biti poduzetnik u Hrvatskoj.

Sve su to pitanja na koja će odgovor pokušati dati stručnjaci na današnjoj konferenciji Investirajte pametno – Investirajte u Hrvatskoj koju organiziraju Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te Večernji list u hotelu Lone u Rovinju. Nakon konferencije održava se i B2B matchmaking event.

“Ideja je da se inovativne tvrtke iz Hrvatske, zainteresirane za pronalazak investitora ili partnera, povežu s onima koji traže prilike za suradnju i ulaganja u Hrvatskoj.

Na B2B dijelu bit će moguće umrežavanje tvrtki te investitora i partnera za razvoj inovativnih projekata, proizvoda i usluga u području strateških segmenata i pametne specijalizacije u Hrvatskoj”, poručuju organizatori. Konferenciju podržava i Hrvatsko-kanadska poslovna mreža te AmCham, Američka gospodarska komora u RH.

Bit će predstavljeno pet prioritetnih područja za pametnu specijalizaciju, te šest industrija, tj. tržišta koja imaju visok investicijski potencijal.

Konferenciju otvaraju Mirjana Samardžić Novoselec, članica Uprave Apsolona te Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja, a uvodno predavanje drže Robert Blažinović iz istog Ministarstva i Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a.

Prvi panel je na temu Investicija u digitalizaciji, moderira ga Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista, a govore Igor Grdić, član Uprave Vertiv Croatia, Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2, Damir Begović, ABB Hrvatska, Tomislav Balun, direktor IBM Hrvatska, Božidar Poldrugač, član Uprave Končara i Mirjana Samardžić Novoselec.

Sa Stjepanom Oreškovićem, osnivačem i većinskim vlasnikom M+ grupe, intervju ima voditeljica konferencije Eliana Čandrlić Glibota, nakon čega je velika panel rasprava Biti poduzetnik u Hrvatskoj – sudjeluju Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik, Saša Cvetojević, poduzetnik i investitor, John Gašparac, Country Managing Partner iz Pricewaterhousecoopersa, Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AmChama, Nataša Ćurić Martinčević, predsjednica Uprave Apsolona i Petar Šimić, direktor Primacošpeda.

Komentirajte prvi

New Report

Close