Inicijativa “Mladi u pokretu” predstavila se na Trgu bana Jelačića

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. lipanj 2013. u 14:00
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar Željko Jovanović također je podupro ovaj projekt, istaknuvši da ova akcija, uz potporu Europske komisije, želi povećati kvalitetu obrazovanja i osposobljavanja kroz povećanje kvalitete i mobilnost

Inicijativa Europske unije, "Mladi u pokretu" kojoj je cilj povećati mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja mladih, predstavila se svečano danas na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a u prigodnom šatoru tijekom dana i sutra predstavit će se mogućnosti obrazovanja i stručne prakse zapošljavanja mladih u EU kao i smanjivanje stope nezaposlenosti.

Potpredsjednica vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić otvorivši ovu manifestaciju rekla je da će se na šatoru inicijative razmijeniti dobra praksa obrazovanja mladih te da mi imamo slične probleme kada su mladi u pitanju poput prevelike nezaposlenosti, sustava obrazovanja i cjeloživotnoga obrazovanja i slično. Podsjetila je kako će kroz nekoliko dana Hrvatska postati punopravnom članicom EU i da to neće značiti odlazak mladih ljudi iz Hrvatske, nego da ćemo mladima moći priuštiti kvalitetno obrazovanje. Ulazak u EU je nova prigoda za Hrvatsku, ocijenila je, poručivši kako svi trebamo biti ponosni na posao koji je odrađen posljednih godina kako bismo postali punopravnom članicom EU.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović također je podupro ovaj projekt, istaknuvši da ova akcija, uz potporu Europske komisije, želi povećati kvalitetu obrazovanja i osposobljavanja kroz povećanje kvalitete i mobilnost. Poručio je mladima da uče i obrazuju se jer, ocijenio je Jovanović, znanje je moć. Naš ulazak u EU omogućuje mladima bolje obrazovanje i njihovu bolju zapošljivost kako bi se vratili u Hrvatsku s novim znanjima kako bi naša zemlja bila što konkuretnija.

Skup je pozdravio i Jan Truszczyński, glavni direktor Opće uprave Europske komisije za obrazovanje, izobrazbu, kulturu i mlade, koji je čestitao skori ulazak Hrvatske u EU, rekavši da je to povijesni trenutak za Hrvatsku i EU, koja će se proširiti na 28 zemalja članica.

Inače, na Trgu bana Jelačića u šatoru kao i na vanjskoj pozornici inicijative "Mladi u pokretu", mogu se dobiti razne informacije o školovanju u inozemstvu, a predstavnici raznih projekata, koji se financiraju iz programa EU namijenjenih obrazovanju, znanosti i mladima, održat će predstavljanja, predavanja, rasprave i radionice. Ujedno će to biti prilika da posjetitelji iz prve ruke doznaju sve o njihovim projektima, iskustvima i dojmovima te sudjeluju u kreativnim radionicama.

Komentirajte prvi

New Report

Close