Infrastruktura to ne može podnijeti: Na određeni period zabranjuje se daljnja apartmanizacija?

Autor: Poslovni.hr , 09. prosinac 2019. u 15:15
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Ministar prometa Oleg Butković je ozbiljno pristupio tome i mislim da se ide u smjeru rješavanja problematike. – dodao je Capelli.

Dubrovačka vlast je prepoznale problem turističke infrastrukture i drago nam je da se tu puno radi, kao što se radi i na rasterećenju gužve. Kruzeri su važni, ali trebalo je tome pristupiti kvalitetnije što se sad i čini. – rekao je Capelli, piše Dubrovački dnevnik.

– Razgovarali smo o decentralizaciji paketa o boravišnoj pristojbi. Dakle, da jedinice lokalne samouprave same donose odluke po tom pitanju. Tu je i problematika privatnog smještaja, treba ga kvalitetnije rješavati u smislu da gradska vijeća donose odluke da se u određenim dijelovima grada ili u cijelom gradu u određenom terminu više ne mogu kategorizirati određeni objekti. Zbog infrastrukture koja ne može apsorbirati sve što bi trebala. – kazao je Capelli.

Odgovorio je na pitanje oko brze ceste prema Zračnoj luci Dubrovnik.

– U Župi dubrovačkoj su sad i semafori, to je jedno usko grlo i na zaobilaznici treba raditi. Ministar prometa Oleg Butković je ozbiljno pristupio tome i mislim da se ide u smjeru rješavanja problematike. – dodao je Capelli.

Kazao je i kako je Dubrovnik bio jedan od primjera turizma koji se odvija na problematičan način, ali i da mu je drago da je gradonačelnik Franković odmah po početku mandata rekao kako se tome ozbiljno treba pristupiti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close