Indijci ulažu 50 milijuna eura u Petrinju

Autor: Poslovni dnevnik , 17. veljača 2020. u 07:03
Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

Indijski poduzetnik Arvind Kapur u petak je s petrinjskim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem potpisao memorandum o razumijevanju.

Indijski poduzetnik Arvind Kapur u petak je s petrinjskim gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem potpisao memorandum o razumijevanju, kojim je predviđeno ulaganje indijske tvrtke Karma Agro u poljoprivredu na petrinjskom području u visini do 50 milijuna eura.

Kako je rekao Kapur, njegova je tvrtka posebno zainteresirana za podizanje dugogodišnjih nasada lješnjaka, oraha i kestena, koji na tom području dobro uspjevaju. Kapur je obišao i moguće lokacije budućih nasada na petrinjskom području kod Donje Bačuge, Gornje Bačuge, Jošavice i Šušnjara. Kapur je izrazio nadu kako će investicija biti profitabilna, jer Indijci imaju dugu tradiciju i iskustvo u poljoprivrednoj proizvodnji.

S obzirom na veliku proizvodnju najavio je da može ponuditi dobre tehnologije i procese u agraru. U poslovanje svoje tvrtke, kako je rekao, namjerava uključiti lokalno stanovništvo, poljoprivredna gospodarstva i farmere kako bi zajednički raditi na usavršavanju proizvodnje u zajedničkom interesu.

Posao će temeljiti na ekološkoj proizvodnji, što će dovesti do smanjenja utjecaja na klimatske promjene. Petrinjski gradonačelnik Dumbović je naglasio kako je Petrinja već postala grad projekata, te kako ima najprihvatljivije površine za ekološku proizvodnju.

“Kada jedan poduzetnik dođe s ovakvim pismom namjere, uvijek je dobrodošao i nastojat ću uvijek da kao gradonačelnik s timom, ostvarimo dobre partnerske odnose”, rekao je Dumbović.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Moguće lokacije? Znači, zec je još u šumi!

New Report

Close