Ina završila preuzimanje iz 2018., pripaja Ina Adria B.V.

Autor: Marija Brnić , 03. lipanj 2020. u 21:59
Proces se tiče upravljanja područjem S. Jadran i Marica/MARIN TIRONI/PIXSELL

Sama transformacija, kažu u Ini, već je provedena jer je Ina Adria inkorporirana u odgovarajući sektor u Ini.

Ina je na burzi obavijestila dioničare da je 1. lipnja zaključila i 2. lipnja u sudski registar predala Zajednički plan prekograničnog pripajanja sklopljen između Ine i njezine tvrtke Ina Adria B.V..

Riječ je o tvrtki koju su pod imenom Eni Croatia BV prije više od dva desetljeća osnovali Ina i talijanski Eni za realizaciju zajedničkog projekta proizvodnje plina na hrvatskim obalama Jadrana, za koju je Ina prije dvije godine od talijanskog partnera otkupila 50% udjela i time preuzela i upravljanje eksploatacijskim područjem Sjeverni Jadran i Marica.

U međuvremenu je promijenila ime tvrtke u Ina Adria BV, a aktualnim postupkom, kažu u Ini, zapravo završava preuzimanje te okončava raniji način upravljanja koji je bio operativno vođen preko poduzeća iz Nizozemske zbog tako ugovorenih odnosa s talijanskim partnerom.

Sama transformacija, kažu u Ini, već je provedena jer je Ina Adria inkorporirana u odgovarajući sektor u Ini, te je po njima logično da se na kraju i tvrtku Ina Adria i formalno pripoji.

Riječ je, dakle, o tehničkom postupku, a prema objavi na burzi, za provedbu nije bilo nužno odobrenje glavne skupštine.

Ipak, Uprava napominje da dioničari čiji je zajednički udjel najmanje dvadeseti dio temeljnog kapitala tvrtke, imaju pravo kroz mjesec dana podnijeti zahtjev za sazivanje skupštine radi odobrenja pripajanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close