Ina stupa na novo istražno polje na delti Nila

Autor: Darko Bičak , 09. ožujak 2021. u 22:00
Kompanija je ušla u novu koncesiju u Egiptu kao partner s 20% udjela s Wintershall DEA-om/SANDRA ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL

Iz Ine ističu da će im ova istražna koncesija poboljšati dugoročnu održivost poslovanja u Egiptu.

Ina je jučer dobila odobrenje za kupnju udjela u koncesiji za istraživanje naftnih i plinskih polja u Egiptu.

Iz naftne kompanije objavili su da je egipatski ministar nafte i mineralnih resursa Tarek El Molla dao Ini konačno odobrenje za sklapanje ugovora o kupoprodaji s kompanijom Wintershall DEA, operatorom na istražnoj koncesiji East Damanhur (Blok 10) na kopnenom dijelu delte Nila.

Ovime će Ina ući u novu koncesiju u Egiptu kao partner s 20% udjela, Wintershall DEA će imati 40% udjela dok će preostalih 40% držati kompanija Cheiron.

Iz Ine ističu da će im ova istražna koncesija poboljšati dugoročnu održivost poslovanja u Egiptu, surađujući s uglednim operatorom te lokalnim partnerom u plinski bogatom području delte Nila gdje već postoji proizvodna infrastruktura.

Inicijalni istražni period na koncesiji East Damahur traje tri godine, a u slučaju komercijalnog otkrića ugovorom je predviđena proizvodna licenca na 20 godina.

Ina je u Egiptu prisutna 30 godina, a aktivnosti većinom provodi na području Zapadne pustinje kao samostalni operator sa 100 % udjela na koncesiji East Yidma te kao partner na koncesijama North Bahariya, Ras Qattara and West Abu Gharadig. Dnevna Inina proizvodnja nafte u Egiptu je 1838 boe (ekvivalent barela nafte).

Komentirajte prvi

New Report

Close