INA na udaru kibernatičkih napada: Imaju poteškoća u radu

Autor: Bernard Ivezić , 17. veljača 2020. u 08:49
Foto: Robert Anic/PIXSELL

INA poduzima sve kako bi žurno otklonila poteškoće u radu sustava”, objavili su u priopčenju.

INA je objavila da je njena maloprodaja pod kibernetičkim napadom zbog kojeg ima poteškoće u izdavanju bonova za mobitele, elektroničkih vinjeta i poteškoća s mogućnosti plaćanja komunalnih računa na blagajnama benzinskih postaja. Kibernetički napad započeo je na Valentinovo.

U najvećom opskrbljivaču tržišta naftnim derivatima ističu da se napad nije odrazio na taj segment poslovanja i da ono teće uobičajenim tijekom. Dodaju i da kibernetički napadi nisu utjecali na sigurnost plaćanja, neovisno radi li se o plaćanju karticama ili drugim oblicima naplate.

“INA Grupa je pod kibernetičkim napadom koji je započeo oko 22 sata 14. veljače 2020. te uzrokovao poteškoće u radu pojedinih informatičkih sistema, što povremeno može utjecati na normalan rad,primjerice, izdavanja bonova za mobitele, elektroničkih vinjeta, plaćanja komunalnih računa.

Opskrba tržišta je sigurna. Prodaja goriva na našim maloprodajnim mjestima se nastavlja neometano. Provedba svih plaćanja je sigurna, neovisno o tome radi li se o gotovinskom plaćanju, INA kartici ili bankovnoj kartici.

INA poduzima sve kako bi žurno otklonila poteškoće u radu sustava”, objavila je Ina.

Komentirajte prvi

New Report

Close