Ina i Vermilion partneri u istraživanju na polju SA-07

Autor: Marija Brnić , 06. ožujak 2024. u 22:00
Predsjednica Uprave Ine Zsuzsanna Ortutay/PD

Novi partneri u traganju za plinom i naftom na istražnom području u Sisačko-moslavačkoj županiji, ističu zadovoljstvo dogovorom i suradnjom.

Kanadski Vermilion i Ina dogovorili su suradnju na istražnom području SA-07, za koju je, inače, dozvolu za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika dobio upravo Vermilion.

Sada će se kao investitor u traganje za novim nalazištima uključiti i Ina, te će, prema sporazumu o partnerstvu kojeg su za ovaj projekt upravo zaključili, Ina u njemu imati udjel od 40 posto, a Vermilion 60 posto i poziciju operatera.

Novi partneri u traganju za plinom i naftom na istražnom području u Sisačko-moslavačkoj županiji, ističu zadovoljstvo dogovorom i suradnjom, smatrajući ga korisnim za obje strane, polazeći od blizine Inine infrastrukture za proizvodnju nafte i plina koja će se koristiti po dogovorenim uvjetima.

Pored toga i u blizini infrastrukture vide mogućnost osiguranja potrebnih preduvjeta za ubrzavanje procesa izdavanja dozvola. U priopćenju ističu i da je akvizicija novih geofizičkih podataka i geološke interpretacije već provedena te da će u ovoj godini biti izrađene četiri nove istražne bušotine.

“S obzirom na to da Ina posjeduje sve potrebne kapacitete, kao i dugogodišnje iskustvo, vjerujemo da će ovaj projekt donijeti međusobne koristi i doprinijeti energetskoj sigurnosti Hrvatske”, izjavio je Miroslav Skalicki, član Uprave Ine.

Pozdravljajući suradnju s novim partnerom, direktor Vermilion Zagreb Explorationa Jeff Davies istaknuo je važnost iskustva i lokalnog znanja koje donosi Ina, koje će nadopuniti 30-godišnje međunarodno iskustvo Vermiliona u istraživanjima i razvoju naftnih te plinskih projekata. Ugovor o suradnji treba ishoditi i odobrenje hrvatske Vlade.

Komentirajte prvi

New Report

Close