Imovina Bandićeve stranke vrijedi 14.520 eura, a dugovi su preko 126.000 eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. studeni 2023. u 13:27
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Privremeni stečajni upravitelj političke stranke Bandić Milan 365 – Stranke rade i solidarnosti predao je izvješće prema kojem je imovina te stranke procijenjena na 14.520 eura dok, prema podacima iz lipnja, neizvršene osnove za plaćanje iznose 126.320 eura.

Utvrđeno je kako je kod dužnika prisutan stečajni razlog nesposobnost za plaćanje te kako dužnik ima imovinu koja bi bila dostatna za pokriće troškova stečajnog postupka, ističe se u izvješću privremenog stečajnog upravitelja Predraga Filajdića.

Procjena imovine uslijedila je nakon ročišta o prijedlogu za otvaranje stečaja održanog 17. listopada, a na prijedlog samog dužnika s potpisom predsjednika stranke i poslovnog direktora Slavka Kojića gdje je kao stečajni razlog navedena nesposobnost za plaćanje i prezaduženost.

“Nesposobnost za plaćanje posljedica je rješenja o prethodnoj mjeri Trgovačkog suda u Zagrebu od 14. studenoga 2022. kojom se nalaže Financijskoj agenciji (Fini) da zabrani svim bankama u kojima dužnik ima otvoren račun isplate s njegova računa”, ističe se u prijedlogu s potpisom Slavka Kojića podnesenom kraja lipnja u kojem se zaključuje i da je “imovina manja od dugova”.

Neplaćeni spotovi iz kampanje 2017.

Kojić je i prije zatraženog otvaranja stečaja u javnosti govorio o presudi Trgovačkog suda u korist tvrtke 4Film d.o.o. da im je stranka BM 365 dužna isplatiti 885.500 kuna (preko 117.500 eura) s pripadajućim zateznim kamatama. Spor je nastao u proljeće 2018., kada je 4Film, u vlasništvu sestara Juka, pokrenuo ovrhu protiv stranke zbog neplaćenih spotova iz kampanje 2017.

U prijedlogu za stečaj navodi se i da Bandić Milan 365 nema nekretnina, a da imovinu čini 67 pokretnina, uglavnom uredskog namještaja, računala, fotoaparata i prateće opreme, hladnjaka, perilica posuđa, ali i, kao kuriozitet, motociklistička kaciga iako postojeći skuter (moped) vespa s istaknutim stranačkim obilježjima nije naveden u popisu imovine stranke.

Kojić je još u travnju najavljivao da će otvoriti stečajni postupak nad strankom i osnivanje nove stranke iste orijentacije sa sličnim imenom. ”Za otprilike pola godine osnovat ćemo novu stranku, iste političke orijentacije i svjetonazora sa sličnim imenom. Ime nove stranke još nismo odredili, ali ćemo napraviti tako da imamo platformu kako bismo mogli nastupati na lokalnim izborima kao apsolutni clean start”, kazao je Kojić u travnju ove godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close