Ima li Hrvatska jasnu viziju o energetici?

Autor: Poslovni.hr , 09. ožujak 2020. u 14:03
Screenshot

Europska je unija donijela smjernice za novi iskorak energetske evolucije,odnosno razvoja tzv. “zelenih” energija, a Hrvatska se, kao njezina članica, svojom energetskom strategijom mora u to uklopiti.

Energetski institut Hrvoje Požar izradio je smjernice za izradu Strategije energetskoga razvoja Republike Hrvatske do 2030. s pogledom do 2050. U tim se smjernicama kao jedan od najvećih izazova navodi osiguravanje potrošačima konkurentne, održive i sigurne opskrbe energijom te smanjenje uvoza i investiranje u domaću proizvodnju energije.

Izjava ravnatelja Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske dr.sc. Julija Domca da “jedan Maribor ima više fotonaponskih ćelija od cijele Hrvatske” otvorila je niz hrvatskih energetskih pitanja.

Imamo li jasnu viziju o hrvatskoj energetici, koliko smo “zeleni” te koliko su u Hrvatskoj ključne teme energije i klime, odnosno klimatskih promjena, među ostalim, odgovara glavnom uredniku Poslovnog dnevnika Vladimiru Niševiću ravnatelj REGEA-e dr.sc. Julije Domac, odnedavno i posebni savjetnik hrvatskoga predsjednika Zorana Milanovića za energetiku i klimu.

Komentirajte prvi

New Report

Close