Idući tjedan ponuda za plaće u javnim službama

Autor: Poslovni dnevnik , 21. rujan 2022. u 22:00
Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem/M. Habljak/PIXSELL

Naglasila je da su sindikalni zahtjevi objektivni, sukladno potpisanom Temeljnom kolektivnom ugovoru te imaju uporište u ekonomskim pokazateljima.

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem izjavila je u srijedu nakon pregovora u o povećanju plaća u javnim službama kako je dogovoreno da se osim o rastu osnovice do kraja ove godine razgovora i o porastu za 2023. te da konkretnu Vladinu ponudu očekuju na sastanku idući tjedan.

Dogovoreno da se pregovori vode ubrzanim tempom, a to je važno da bi se se završili do donošenja Državnog proračuna za 2023., istaknula je Šprem nakon sastanka u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike.

“Suprotstavili smo argumente, no konkretnu Vladinu ponudu očekujemo na idućem sastanku slijedeći tjedan u četvrtak” dodala je.

Naglasila je da su sindikalni zahtjevi objektivni, sukladno potpisanom Temeljnom kolektivnom ugovoru te imaju uporište u ekonomskim pokazateljima. “Porast inflacije nije jedini kriterij već se promatra i rast plaća u privredi koje su u prvih šest mjeseci rasle 9,7 posto.

Kada se rast u javnom sektoru od četiri posto podijeli sa za isto razdoblje on iznosi tek 0,7 posto. Prema tome, već u prvih pola godine očito je ogromno zaostajanje plaća u javnom sektoru”, kazala je Šprem.

Komentirajte prvi

New Report

Close