Idući tjedan događaj koji okuplja investitore ‘teške’ 3,2 milijarde eura i najbolje domaće poduzetnici

Autor: Poslovni.hr , 01. srpanj 2022. u 11:51
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nagrade u Hrvatskoj dodjeljuju se u šest kategorija

Hrvatska private equity i venture capital asocijacija (CVCA) drugu godinu zaredom organizira godišnju investicijsko-poslovnu konferenciju Bestinvest.hr s dodjelom nagrada za najbolja private equity i venture capital (PE&VC) ulaganja. Događaj na kojem se okupljaju investitori „teški“ 3,2 milijarde eura i najbolji hrvatski poduzetnici, održat će se u srijedu, 6. srpnja 2022., u hotelu Westin Zagreb.

Nagrade u Hrvatskoj dodjeljuju se u 6 kategorija – private equity investicija godine, venture capital investicija godine, osnivač-poduzetnik godine, investitor godine, najbolja izlazna strategija za kapitalizaciju ostvarenog poslovnog uspjeha i najuspješnije prikupljanje kapitala.

Među nominiranim osnivačima-poduzetnicima su brojni tvorci uspješnih hrvatskih poslovnih priča koje su se pozicionirale na globalnom tržištu poput Mislava Malenice (Mindsmiths), Matije Žulja (Agrivi), Domagoja i Hrvoja Boljara (Miret), Damira Sabola (Photomath), Matije Kopića (Gideon Brothers), Mate Rimca (Rimac automobili), Stjepana Buljata (Cognism), Tane Zimmermann (Bazzar), Josipa Begića (Lebesgue), Marina Beka (Ascalia), Aleksandra Laznice (IntechOpen) i tandema Tomislav Pamuković i Roko Živković koji potpisuje međunarodnu franšiznu uspješnicu Muzej iluzija.

“I ove godine organiziramo konferenciju pod istim sloganom ‘Support the best & Transform the rest’ jer to najbolje u jednoj rečenici oslikava sve nominirane, i među investitorima i među poduzetnicima. Svi oni zapravo predstavljaju ono što je hrvatskom gospodarstvu nužno da uhvati korak s najboljim svjetskim ekonomijama i da promijeni cjelokupno poslovno okruženje prema održivosti i uspjehu”, ističe Mirna Marović, predsjednica CVCA.

Da se poslovno okruženje mijenja potvrđuje i Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a kao jednog od partnera ovogodišnjeg BestInvesta.

“U zemljama koje su na našem stupnju razvoja tržišta kapitala, nema dovoljno privatnih ulagatelja da bi se samostalno i dovoljno brzo razvijali fondovi rizičnog kapitala. Zahvaljujući institucionalnoj podršci HBOR-a posljednjih godina napravljeni su značajni pomaci – u zadnje tri godine omogućili smo osnivanje čak pet fondova: prvog hrvatskog VC fonda, tri fonda za poduzeća u zrelijoj fazi te jednog za transfer tehnologija koji je ujedno i prva multinacionalna platforma za transfer tehnologija u EU”, kaže Perko.

Komentirajte prvi

New Report

Close