IDS obustavio inicijative vezane uz regionalni ustroj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. ožujak 2014. u 12:02
Foto: Dusko Marusic/PIXSEL

Predsjedništvo IDS-a odlučilo je obustaviti sve stranačke parcijalne administrativne inicijative vezane uz regionalni ustroj.

Predsjedništvo IDS-a odlučilo je obustaviti sve stranačke parcijalne administrativne inicijative vezane uz regionalni ustroj, s obzirom da se na razini Vlade, kažu u toj stranci, odstupilo od dogovorenog smjera provedbe decentralizacije kao cjelovite politike, koju IDS bezuvjetno zagovara.

Te će se stranačke inicijative, ističu iz IDS-a u današnjem priopćenju, nastaviti "samo i isključivo kao dio cjelovitog paketa decentralizacije na kojem će IDS inzistirati".

Navode i kako je stav stranke, sve dok ne postoji zakonsko rješenje da sjedište županija određuje županijska skupština, da pitanje županijskih sjedišta treba biti određeno zakonom. "O tom pitanju moraju se baviti oni koji su za to zaduženi, bez 'prebacivanja lopte' na Županijsku skupštinu", ističu u IDS-u.

Napominju da se nikakva mišljenja od Županijske skupštine nisu tražila kada se ukidalo sjedište HZZO-a, HZMO-a, HZZ-a, Carine i Trgovačkog suda u Istri.

"Istarski demokratski sabor poziva Vladu da konačno pokrene proces donošenja zakonskih rješenja, kojim će se urediti sva pitanja o regionalnoj i lokalnoj samoupravi", zaključuju u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close