Ideja stara više od 100 godina postaje realnost? Žičara Učka povezala bi more i planine

Autor: Poslovni.hr , 09. veljača 2018. u 11:15
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Početak u realizaciji projekta Učka 360 stupnjeva je komplementarna izgradnja žičare.

Žičara Učka, društvo koje od 2010. razvija ideju staru više od stotinu godina o tome da se na području Liburnije sa žičarom povežu more i planina, završilo je svoj ključni financijski proces, dokapitalizaciju društva. Naime, zainteresirani poslovni krugovi, građani i lokalna i regionalna samouprava mogli su do 31. siječnja 2018. sudjelovati u procesu povećanja temeljnog kapitala Žičare Učka. Proširenje vlasničke strukture društva, nužno je kako bi se moglo nastaviti s razvijanjem projekta izgradnje žičare na Učku.

>>FOTO: Predstavljena nova gondola buduće sljemenske žičare

Kako piše Novi list, povećanje temeljnog kapitala društva čini žičaru korak bliže realnosti, odnosno izgradnji. Jasno, pred Miloradom Stanićem, Željkom Kuišem i Mladenom Blaževićem, volonterskim trojcem koji se okupio u Žičara Učka d.o.o. i uhvatio u koštac s kompliciranom i dugotrajnom realizacijom ideje o izgradnji učkarske žičare, za koju su mnogi i danas sigurni da je utopijske naravi, još je puno organizacijskog posla. No, ključni posao, povećanje temeljnog kapitala društva, dao im je snažan vjetar u leđa.

Početak u realizaciji projekta Učka 360 stupnjeva je dakle komplementarna izgradnja žičare. Žičara je odnedavno proglašena investicijom od županijskog strateškog značaja, pa je i uvrštena u službeni katalog Državne agencije za investicije i konkurentnost, što sugerira na zaključak da učkarska žičara nije više samo stoljetni san, nego postaje realnost.

Komentirajte prvi

New Report

Close