Ide li Puris Genezi ili Valipileu, odlučit će Hypo

Autor: Suzana Varošanec , 15. srpanj 2014. u 22:00
Sudbina proizvodnje još neizvjesna/D.V./PIXSELL

Odbor vjerovnika prebacio lopticu o izboru zakupca izvanrednoj skupštini.

Konačna odluka o izboru zakupca Purisa između Geneze i Valipilea prepušta se skupštini vjerovnika, odnosno Hypo banci kao pretežitom vjerovniku.

Potvrdio je to u razgovoru za Poslovni dnevnik stečajni upravitelj Purisa Zdravko Čupković. Naime, Odbor vjerovnika Purisa u stečaju nije jučer odlučio kome ide tvrtka u jednogodišnji zakup, nego je sa 4 glasa naprema jedan donesena odluka da o tome odluči izvanredna skupština vjerovnika. Stečajni kaže da će od riječkog Trgovačkog suda zatražiti da hitno sazove skupštinu. Zakonski rok inače iznosi 30 dana od predaje zahtjeva kojeg, pak, u paketu s potpisanom odlukom sudu treba predati predsjednik Odbora vjerovnika Dario Lukšić, predstavnik radnika.

"Nije se raspravljalo o tome čija je ponuda bolja", kaže Čupković. Genezu i Valipile pratili bi u zakupu strateški partneri, Genezin je  tvrtka Fanon koja proizvodi stočnu hranu, a Valipilu, inače, peradarskoj tvrtki koja već surađuje s Purisom, strateški je partner postala Podravka. Ako uđe u zakup Valipile je spreman razgovorati o kupnji, dok Geneza to nije ponudila, potvrdio je stečajni koji mora odlučiti o ugovorima o radu za 157 radnika (ističu 31. srpnja). 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Čuvajte se onih koji kupuju priloge u emisijama na HTV-u.
Samo nije jasno tko ih štiti. Zar je sve trulo u državi ovoj.
Istrani otjerajte GENEZU jer će te ostati bez gaća.

New Report

Close