ICAM uključio održivost u investicijski proces

Autor: Poslovni dnevnik , 14. rujan 2022. u 22:00
Ivan Kurtović, predsjednik Uprave ICAM-a/ŽELJKO LUKUNIĆ/PIXSELL

ICAM upravlja s više od 2,6 milijardi kuna investiranih u široku paletu fondova namijenjenih kako pojedincima, tako i većim institucionalnim investitorima. 

InterCapital Asset Management postalo je prvo društvo za upravljanje investicijskim fondovima u Republici Hrvatskoj koje se Prospektom obvezalo uključiti principe održivosti u investicijski proces.

Pojednostavljeno, u tom društvu uveli su pojam rizika održivosti i ESG (Environmental, Social, Governance) ocjene u donošenje investicijskih odluka.

“Takav princip koristimo prilikom inicijalnog investiranja u pojedini financijski instrument, kao i kod postojećih investicija koje se provjeravaju kako bi se osiguralo da se poklapaju s propisanim pravilima.

Time pokušavamo motivirati kompanije u koje ulažemo imovinu na veće napore u uklanjanju negativnih utjecaja na ESG, tj. na veću brigu za okoliš, širi društveni utjecaj i korporativno upravljanje”, priopćili su jučer iz ICAM-a.

“U InterCapital Asset Managementu smo unazad dvije godine počeli uvoditi najbolje svjetske prakse i standarde i u skladu s našom strateškom orijentacijom prema odgovornom investiranju odlučili smo zauzeti aktivan pristup u razvoju održivog i odgovornog ulaganja te preuzimanja brige o okolišu”, izjavio je Ivan Kurtović, predsjednik Uprave.

ICAM upravlja s više od 2,6 milijardi kuna investiranih u široku paletu fondova namijenjenih kako pojedincima, tako i većim institucionalnim investitorima.

Komentirajte prvi

New Report

Close