I u Crnoj Gori povučeno sporno Dukatovo i Vindijino mlijeko

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. veljača 2013. u 10:58
Thinkstock

“Poduzete radnje su, prije svega, motivirane namjerom da se preventivno djeluje i zaštiti zdravlje potrošača’.

 Crnogorsko ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja naložilo je da se s crnogorskog tržišta povuku serije mlijeka hrvatskih proizvođača Dukata i Vindije kod kojih su pronađene nedozvoljene količine alfatoksina dok se ne izvrše dodatne laboratorijske analize, prenosi u subotu crnogorski list pobjeda.

Ministarstvo je, kako se navodi, reagiralo odmah nakon dobijanja informacije da određene serije homogeniziranog i sterliziranog mlijeka hrvatskih proizvođača Dukata i Vindije mogu predstavljati rizik po zdravlje potrošača u Crnoj Gori. Radi se o vrstama mlijeka kod kojih je hrvatsko ministarstvo poljoprivrede otkrilo prisustvo alfatoksina M1 u koncentracijama većih od dozvoljenih.

Iz crnogorskog su ministarstva također priopćili da su odmah obaviješteni uvoznici i distributeri tih vrsta proizvoda kako bi pokrenuli postupak njihova povlačenja s tržišta.

"Poduzete radnje su, prije svega, motivirane namjerom da se preventivno djeluje i zaštiti zdravlje potrošača. Po dobijanju laboratorijske analize uzoraka javnost će biti dodatno obaviještena", objasnili su iz crnogorsko ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Komentirajte prvi

New Report

Close